Litterarum tanca amb uns 3.000 assistents

Els llibreters venen 650 exemplars en la 18a edició de la Fira del Llibre Ebrenc

Inauguració de la mostra Litterarum a Móra d’Ebre. ACN

La 14a edició del Litterarum, la fira d’espectacles literaris, i la 18a de la Fira del Llibre Ebrenc tanquen aquest diumenge tres dies de certamen, marcat per la pandèmia. Més de 3.000 persones s’han acostat fins a Móra d’Ebre per remenar llibres i acudir a les xerrades dels autors ebrencs. En concret, s’han programat dotze espectacles, tres ponències i 32 presentacions de llibres, en un format híbrid.

Enguany, els llibreters han venut 650 exemplars. Tot i les restriccions vigents, els organitzadors han destacat la bona acollida del públic. “Vam pensar que el format presencial seria una molt bona manera per revifar el sector cultural, evidentment ho hem fet”, ha assegurat la directora de la fira a l’ACN, Gemma Sastre.

La carpa de la plaça de Dalt de Móra d’Ebre, amb més de 2.000 llibres, ha recuperat el pols perdut en l’edició passada per culpa de la situació pandèmica. Enguany, tot i que s’han programat menys espectacles respecte als anys anteriors, la directora del Litterarum ha destacat la setantena de programadors inscrits i les més de 3.000 persones que han passat durant els tres dies de certamen. “Tot i que ha sigut una edició de mínims, perquè hi havia menys espectacles, no han faltat funcions i les xifres de llibres, autors i presentacions també són molt bones, volem continuar amb aquest fil de qualitat”, ha valorat Sastre.

De fet, la directora de la fira ha afirmat que ha estat positiu recuperar la presencialitat dels actes perquè, diu, ha contribuït a “revifar” el sector cultural. “Hem parlat amb els llibreters i artistes i estan contentíssims, també ho estan els tècnics que feia un any que no treballaven”, ha assegurat. “Volem que el Litterarum sigui un altaveu pels programadors i dels llibres ebrencs al llarg de l’any i no només durant els tres dies de certamen”, ha recalcat Sastre.

Segons l’organització el bon temps i les ganes de cultura han afavorit l’arribada de públic d’arreu del país. Entre els actes programats que han tingut més bona acollida entre els assistents destaquen la xerrada sobre ‘Neuromàrqueting per emocionar, influir i millorar l’experiència a la biblioteca’, a càrrec de Sílvia Guinart, i la taula rodona sobre ‘La diversitat en la literatura’. En aquesta trobada hi van participar els escriptors Laia Viñas i Pol Guasch. “Va ser tot un èxit la xerrada amb Viñas i Guash, de fet vam haver de controlar l’aforament”, ha comentat Sastre.

L’any passat, Litterarum va tancar amb més de 2.000 espectadors digitals en una edició que es va haver de celebrar en línia. Aquest any, ha registrat una cinquantena de programadors que han seguit els actes a través d’Internet. Pel que fa a la Fira del Llibre Ebrenc es van vendre 500 exemplars a través de la carpa digital i de forma presencial a les llibreries. Enguany, amb la recuperació de la carpa, s’han venut 650 llibres. Malgrat que l’organització encara no ha decidit si mantindran el format hídrid l’any vinent, sí que han indicat que la cultura digital “ha vingut per quedar-se”.

En aquesta edició, s’ha tornat a homenatjar a Joan Perucho amb l’espectacle ‘El Medium’, del poeta Josep Pedrals i l’actriu Laura Pau, ja que l’any passat es va commemorar el centenari del naixement de l’escriptor. També s’ha recordat la poeta i pintora Felicia Fuster (de qui enguany també es commemora el centenari del naixement) amb ‘T’obro la meva veu sota els núvols’, de Tònia Passola, Marta Pérez Sierra, Aida González i Valeria Feigan.

La cloenda del Litterarum ha anat a càrrec de la tortosina Pili Cugat, Carles Luprian i la morenca Laia Martínez, els quals han recitat els textos del poeta tortosí Francesc Vicent Garcia, amb l’espectacle ‘Musicant al rector de Vallfogona’.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un porc senglar es passeja pels carrers de Reus

Notícia següent

Vilanova prepara la reactivació després de la crisi de la Covid-19

Notícies relacionades