La Ràpita renova el distintiu ‘Bandera blava’ a la platja del Garbí i la platja de les Delícies

El Jurat Internacional Bandera Blava 2022 de la FEE reconeix la qualitat de les dues platges de la Ràpita per la seva gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions i l’educació ambiental

La Ràpita renova, una temporada més, el distintiu ‘Bandera blava’ a la platja del Garbí i la platja de les Delícies. El Jurat Internacional Bandera Blava 2022 de la Foundation for Environmental Education (FEE), en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), reconeix la qualitat de les dues platges de la Ràpita i premia la seva gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, destaca que “una temporada més, revalidem les dues banderes blaves que tenim a la Ràpita, el qual significa que oferim a la ciutadania platges segures que reben un segell internacional de qualitat que s’atorga a 47 països”. Caparrós afegeix que “les platges són espais amb atractiu i potencial al nostre municipi i seguirem treballant per poder mantenir el distintiu durant molts d’anys”.

Catalunya compta aquest 2022 amb 94 platges guardonades amb Bandera Blava que reconeixen internacionalment la qualitat i els serveis de les platges catalanes, 10 de les quals se situen a les Terres de l’Ebre. De les 94 platges amb Bandera Blava, 90 renoven el distintiu respecte de l’any passat i 4 el recuperen respecte d’anys anteriors. La qualitat màxima excel·lent a les zones de bany de Catalunya és el resultat de les adequades mesures de gestió d’aquestes zones, del bon funcionament dels sistemes de sanejament, quan hi ha nuclis habitats, i de les mesures de control i inspecció del medi.