Eufònic celebra el 10è aniversari amb més dies d’activitats

La primera actuació a l’Estat del dub ambient techno Space Afrika, la simbiosi de Playmodes amb el Quartet Brossa, la jove poeta i compositora Violeta Tello Grau o la instal·lació de Tomonaga Tokuyama, al centre d’Art Lo Pati són alguns dels noms d’aquesta edició

Eufònic 2021, el festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre  està d’aniversari: arriba a la seua desena edició que se celebrarà del 20 al 29 d’agost en  diferents espais del delta de l’Ebre. Així, Sant Carles de la Ràpita continua sent l’epicentre  principal del festival que acollirà el gruix de la programació durant el darrer cap de setmana  d’agost, juntament amb incursions en diversos espais naturals i museístics d’Amposta i Tortosa.  Prèviament, a partir del 20 d’agost, hi haurà altres localitats ebrenques on s’han programat  activitats. Com a novetat principal cal remarcar que, per primera vegada, Tortosa, que enguany  és Capital de la Cultura Catalana, acollirà Eufònic Pro els dies 26 i 27 d’agost, així com activitats  i actuacions en diversos espais. 

Eufònic continua apostant pel risc, l’experimentació i el diàleg entre disciplines i entre els noms  ja confirmats de l’edició d’enguany cal destacar la primera actuació a l’Estat espanyol de Space  Afrika, el duet de Manchester de dub ambient techno que ve a presentar el seu nou àlbum,  Honest Labour, que just sortirà aquells dies. També hi haurà el concert per a quartet de corda,  electrònica i imatge digital de Playmodes amb el Quartet Brossa; el directe de dani, una de les  artistes més prometedores del pop nacional; la relectura del cançoner tradicional religiós  d’Acte de fe, del tortosí Martorell amb Grandia i Vilajuana; l’estrena del nou espectacle del  pianista Carles Viarnès amb la ballarina Glòria Ros; la rítmica urbana queer de Las Bajas  Pasiones; i l’actuació de la poeta i compositora Violeta Tello Grau, un dels nous noms més  brillants de l’escena catalana. 

En l’apartat d’instal·lacions i exposicions cal destacar la nova versió de Poètica de l’espai  algorítmic del japonès Tomonaga Tokuyama que s’instal·larà al Centre d’Art Lo Pati; o la primera exposició de Laura Llaneli i Oscar de la Fuente al Museu de Tortosa després d’haver  participat en diversos projectes del festival els darrers anys. 

EUFÒNIC PRO 

Una de les novetats més importants d’aquesta edició és l’aposta per les activitats Eufònic Pro a  Tortosa. Aquestes jornades professionals formaran part dels actes de celebració de la Capital de la Cultura Catalana 2021 i se celebraran al llarg de dos dies, el dijous i divendres, 26 i 27  d’agost, a l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa i a d’altres punts de la ciutat. L’Eufònic Pro  esdevindrà un any més un espai de trobada entre programadors, comissàries i agents culturals  nacionals i internacionals amb creadors i artistes catalans i catalanes que treballen l’art digital i  performatiu.  

10 anys de residències artístiques i Eufònic sostenible 

Amb motiu del desè aniversari i en col·laboració amb Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre d’Amposta, Eufònic 2021 mostrarà una selecció d’alguns dels 25 projectes resultants de les nou  edicions de residències artístiques a través d’un recorregut per l’espai natural dels Ullals de  Baltasar. En la convocatòria d’aquest any s’hi han seleccionat dos projectes: la investigació del  poeta Gerard Altaió i el micropaisatgisme de Marzia Matarese i Puntalaberinto (Patricia  Usero), Arquea Colectivo

D’altra banda, més enllà de la relació entre societat i medi ambient i per refermar l’esperit de  festival verdaderament sostenible, s’ha impulsat Eufònic STNBL, una convocatòria adreçada a  recuperar treballs ja produïts amb anterioritat. S’hi ha seleccionat quatre projectes que rebran  una nova vida al llarg en la programació d’aquest 2021. 

Pròximament s’anunciarà tota la programació del festival i es posaran les entrades a la venda.  Tota la informació a la web.