Entra Haixix del nord d’Àfrica al delta de l’Ebre

Es detecta un augment de l’activitat de les xarxes de tràfic de drogues a la costa des de l’estiu

La Guàrdia Civil va intervenir el passat 10 de març una ‘narcollanxa’ amagada en un camió de gran tonatge estacionat a la urbanització de Riumar, a Deltebre (Baix Ebre). És la tercera embarcació d’aquestes característiques que el cos armat confisca a la zona en el que portem d’any i que, segons els agents, confirma l’augment de fets delictius relacionats amb el desembarcament d’haixix.

En l’operatiu també van detenir un home, acusat de ser el propietari de la llanxa, d’uns dotze metres d’eslora i equipada amb tres motors nàutics de 350 cavalls cadascun. La tinença d’aquest tipus d’embarcacions suposa un delicte de contraban. L’arrestat va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Tortosa, que el va deixar en llibertat amb càrrecs.

En el que portem de 2022 s’han intervingut ja tres embarcacions dins de camions, dues a la carretera TV-3454 entre Amposta i Deltebre, i una tercera aquest passat 10 de març. Els efectius de la Guàrdia Civil creuen que es tracta d’embarcacions que encara no s’havien fet a la mar, sinó que es portaven al Delta per sortir des d’aquí cap al nord d’Àfrica, per desembarcar després la droga o aquí o en algun altre punt del litoral.