Els museus i espais patrimonials es reivindiquen en l’edició més audiovisual del cicle Ebre, Art & Patrimoni

Avatar photo

Disset artistes han preparat dotze creacions audiovisuals que es podran veure en els diferents centres ebrencs, del 8 d'agost al 30 de setembre

Part del cartell del cicle “Ebre,art & patrimoni”. Foto CEDIDA

Tornar a conèixer, visitar i rellegir la relació del patrimoni amb la societat a través de l’audiovisual. Durant els mesos d’agost i setembre, la vídeo-creació serà l’eix central de la nova edició del cicle “Ebre, Art & Patrimoni” amb l’objectiu de desvetllar des de la perspectiva contemporània, el valor de les obres, espais i fets que formen part del patrimoni i del present de les Terres de l’Ebre.

Així, 17 creadors han elaborat un total de 12 produccions audiovisuals amb la voluntat d’indagar en la relació dels museus amb les seves comunitats de referència. Com molts altres esdeveniments, el festival “Ebre, Art & Patrimoni” ha vist perillar la seva programació a causa de la pandèmia, el que finalment ha portat a reinventar l’edició d’aquest 2020 en un format adaptat al nou paradigma.

A través del mitjà audiovisual, les creacions permetran al públic qüestionar, obrir debats i ampliar la mirada sobre el patrimoni, el territori i les formes de vida, posant en relleu temes com la identitat; el despoblament i les permanències; la salut i el medi ambient; la història i els objectes; o el present i el futur.

A banda, mitjançant aquestes peces audiovisuals es vol connectar amb un nou públic d’una generació més jove, que viu la descoberta patrimonial des de la transversalitat d’experiències i plenament acostumat a conèixer la realitat a través de la imatge en moviment.

Des del cicle “Ebre, Art & Patrimoni” es parteix de la idea i reflexió del Consejo Internacional de Museos (ICOM), que “els museus són un espai per expressar valors substancials i compartits, importants per al benestar individual i comunitari a través de les seves dimensions estètiques i simbòliques. Són llocs per a la inclusió i la cohesió social que reforcen el sentit de pertinença, respecte mutu i objectius comuns”.

Amb aquesta intenció subjacent, i empesos per l’actualitat a repensar el món, s’ha programat aquesta edició del cicle “Ebre, Art & Patrimoni”, que es podrà gaudir del 8 d’agost al 30 de setembre en els diferents espais museístics i centres d’interpretació de les Terres de l’Ebre.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Xarxa de Voluntariats de Balaguer va confeccionar més de 3.000 bates i mascaretes durant l’estat d’alarma

Notícia següent

El Centre Històric de Manresa tanca les Festes de Sant Ignasi amb molt bona resposta de la ciutadania

Notícies relacionades