El Govern destina 2 milions a la biodiversitat al delta de l’Ebre fins al 2022

El Govern ha aprovat en el Consell Executiu d’aquest dimarts una subvenció directa de 2,04 milions d’euros per als membres del grup seleccionat per lluitar contra el caragol poma i conservar la biodiversitat al delta de l’Ebre (Tarragona) per al període 2021-2022.

En un comunicat, ha informat que aquest grup està constituït per les comunitats de regant, agrupacions de productors i organitzacions ambientalistes amb àmbit d’actuació al delta de l’Ebre, administracions públiques i centres de recerca.

La Generalitat ha explicat que aquesta subvenció permet garantir una continuïtat de les actuacions que han d’executar els membres del grup.

Aquestes activitats formen part de l’operatiu de Conservació de la biodiversitat i lluita contra espècies invasores inclòs dins el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR).

El programa té l’objectiu de definir, implementar i engegar projectes de cooperació per desenvolupar mètodes per controlar i erradicar la plaga i que asseguri o millori els paràmetres de biodiversitat de la zona afectada.