Deltebre impulsa la conscienciació ambiental

L’objectiu de la campanya és incentivar la correcta gestió dels residus i estimular-ne la prevenció

La darrera setmana es va començar una nova campanya multicanal de conscienciació ambiental “Del residu al recurs” que s’allargarà fins a l’inici de l’estiu. L’objectiu de la campanya és incentivar la correcta gestió dels residus i estimular-ne la prevenció, incidint novament en la importància del reciclatge i la cura del medi ambient i del nostre entorn més proper.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “aquesta nova campanya de conscienciació de #DeltebreRecicla neix amb l’objectiu principal de seguir cercant el compromís de la ciutadania per mantenir Deltebre net i reduir, d’aquesta manera, l’impacte ambiental col·lectiu i individual”.

En aquest sentit, mitjançant curiositats, dades informatives i recomanacions, es recorda quina funció tenen les diferents fraccions de recollida selectiva, així com la deixalleria i punt verd, i la recollida de voluminosos. Així mateix, també es vol remarcar i recordar que durant el període estiuenc, el reciclatge no fa vacances.

Per tal d’arribar a grans i petits, la campanya es divulgarà a través de diferents canals de comunicació com el cas de les xarxes socials, les pantalles LED distribuïdes en diferents emplaçaments del municipi o bé a través del lliurament d’un recurs didàctic que es repartirà entre les xiquetes i xiquets per tal que puguin treballar a l’aula la gestió dels diferents tipus de residus.

Recentment, l’Ajuntament de Deltebre va ser premiat en la XVII edició dels Premis Ciutat Sostenible per la seva gestió dels residus i per les campanyes d’educació ambiental realitzades. Alguns exemples recents d’aquestes campanyes són el joc de #DeltebreRecicla, un recurs pedagògic adreçat als xiquets i xiquetes; el llapis plantable entregat també a les escoles del municipi amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient 2021, o el sorteig de compostadors domèstics, etc. Totes aquestes actuacions s’efectuen des de l’Ajuntament de Deltebre amb el servei d’Imatge de Poble que es gestiona a través de la UTE Deltebre, formada per les empreses Innovia Coptalia i Fornós Contenidors.