Cap positiu de covid-19 al cribratge de Vilalba dels Arcs

La Terra Alta té un risc de rebrot de 1.700 i la taxa de reproducció se situa a l'1,72

Una dona sotmetent-se a un test d'antígens. ACN

El cribratge que el Departament de Salut va fer aquest dimarts a Vilalba dels Arcs (Terra Alta) no ha detectat cap nou cas de covid-19, després de fer-se 518 proves. Amb tot, encara falten per conèixer el resultats de deu tests més. Salut va decidir fer el cribratge arran d’un brot amb 32 casos al municipi. L’objectiu era detectar asimptomàtics i tallar cadenes de transmissió. Segons les dades del Departament, el risc de rebrot a Vilalba dels Arcs es troba en 5.771, mentre que la taxa de propagació és d’1,72. La comarca presenta unes xifres “preocupants”, per Salut, amb un risc de rebrot de 1.700 i la taxa de reproducció a 1,72.

D’altra banda, el brot que pateix Batea compta amb 90 casos positius confirmats, amb un risc de rebrot de 8.051 i una taxa de propagació d’1,74.

A més, Salut indica que la pressió assistencial a la regió “comença a augmentar”. Aquest dijous hi ha 10 pacients a l’UCI de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta de Tortosa, vuit dels quals són de covid, a més de 25 pacients covid a planta en la totalitat de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, ha volgut demanar “un esforç durant aquestes festes”. “Demanem màxima prudència i responsabilitat, ja que afrontem una etapa vital per al desenvolupament de la situació pandèmica”, ha dit.