Batea registra més d’una vintena de positius de covid en tres dies

L'Ajuntament demana a Salut un cribratge massiu al poble

Un brot de covid-19 ha disparat les alarmes a Batea, a la Terra Alta, on s’han registrat en tres dies més d’una vintena de positius. Hi ha desenes de veïns confinats (en una població de 1.890 habitants) i una quarantena han estat citats aquest dilluns per fer-se les proves. També s’ha fet aquest dilluns un cribratge a tots els alumnes d’una de les aules de l’escola. L’Ajuntament ha demanat a Salut que es faci un cribratge massiu al municipi. L’alcalde Joaquim Paladella ho va demanar dissabte a la gerent de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre i aquest dilluns ho ha fet per carta a la conselleria. El consistori s’ha ofert a fer-se càrrec dels costos dels testos massius a la població.

A Batea han passat en tres dies de no tenir cap cas de contagi per covid-19 a registrar una vintena de positius. Segons dades oficials de Salut, són 18 els positius detectats els últims dies al municipi però la xifra supera la vintena aquest dilluns perquè alguns veïns han acudit a centres privats a fer-se les PCR. El risc de rebrot s’ha disparat gairebé als 900 punts. Salut Pública està valorant si es fan proves a tota la població.

També a Vilalba dels Arcs, el risc de rebrot s’ha disparat per sobre dels 2.800 punts. En l’última setmana s’han detectat 6 casos positius, en un municipi de 625 habitants.

A les Terres de l’Ebre el risc de rebrot es manté moderat, a 84 punts i amb una velocitat de propagació de 0,97. A part de Batea i Vilalba, el risc de rebrot és alt a la Torre de l’Espanyol, Flix, Móra d’Ebre i Móra la Nova, a l’Ametlla de Mar, Tortosa, Deltebre i Sant Carles de la Ràpita.