Movem Jesús demana la rehabilitació dels nínxols de la part antiga del cementiri del poble

El ple de la Junta Veïnal debatrà una moció de Movem on es recorda que els darrers treballs de rehabilitació fets en aquest espai només van ser parcials

Movem Jesús defensarà en el ple de la Junta Veïnal del proper dijous 17 d’octubre una moció en la qual es demana que l’Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús inverteixi en la rehabilitació de la part antiga dels nínxols del cementiri. En la moció, Movem recorda que ha reclamat en diverses ocasions la rehabilitació, que temps enrere es va fer de forma parcial però que va quedar incomplerta.

En la proposta que es porta al ple es considera que l’estat actual de la part antiga del fossar està lluny de ser òptima i que, per respecte als usuaris i també als difunts, és urgent fer-hi obres amb la major brevetat possible. El regidor de Movem Jesús, Ramon Pujol, ha recordat que ja fa tres anys que es reclamen aquestes obres i lamenta que en el seu moment no s’hagués continuat ambels treballs de reforma, atès que els nínxols que van quedar pendents de millora «ara estan molt deteriorats». «El pas del temps i les humitats fan que els vells sostres dels nínxols es deteriorin; i per evitar que això passi cal fer els treballs de rehabilitació, com ja s’ha fet a l’altra meitat del cementiri», reclama Pujol.

Segons una placa commemorativa que hi ha al cementiri, el fossar va ser construït pels veïns i veïnes de Jesús l’any 1857. La majoria de les sepultures que s’hi poden trobar són precisament nínxols. També hi ha, però, tombes a terra i l’edifici de l’antiga capella.