Les Terres de l’Ebre fan un balanç “dolent” del pont amb només un 20% d’ocupació

El sector turístic de la Costa Daurada confirma que s’han complert les previsions i ha assolit el 80% d’ocupació pel pont de la Puríssima, una xifra similar a la dels últims anys. Des de la Federació Empresarial de Turisme de Tarragona (FEHT) remarquen que són dades provisionals i valoren que són “acceptables”, atès que hi ha poques places disponibles per cada sector pel fet que és temporada baixa. A la vegada, subratllen que el bon temps ha propiciat les reserves d’última hora. En canvi, a les cases rurals de les Terres de l’Ebre, l’ocupació turística ha arribat tan sols al 20% durant aquests dies festius. La competència de les estacions d’esquí i la preferència pels viatges a l’estranger són les raons, segons el sector, que no han ajudat a omplir els establiments.
Festiu “dolent” a les cases rurals de les Terres de l’EbreBen diferent és la valoració que en fan des de les cases rurals de les Terres de l’Ebre que només han assolit el 20% de l’ocupació turística durant aquest pont. “Nefast no, però dolent, no hi hagut demanda. Massa ponts i massa neu”, ha admès Juanjo Bel, portaveu de l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre (Aturebre). Davant d’això, Bel ha assegurat que els “ponts llargs no ens van bé”, atès que reben més clients en un cap de setmana “normal” de tardor durant l’època de la sega de l’arròs. “Al desembre la gent està per neu o per un viatge llarg fora de Catalunya”, ha afegit el portaveu.

Des dels allotjaments rurals destaquen que les reserves d’última hora no han estat significatives perquè les cases es reserven amb deu o quinze dies d’antelació. Amb tot, assenyalen que han omplert els tres dies festius i que les xifres no són “pitjors” respecte a les de l’any passat. Per tot plegat, el portaveu d’Aturebre ha conclòs que accepten “la part negativa i ja vindrà l’estiu”.