La Trobada de la Gent Gran del Baix Ebre aplega un total de 300 assistents a Tivenys

L'activitat ha estat organitzada pel Consell Comarcal del Baix Ebre

Unes 300 persones van participar ahir dissabte en la Trobada de Gent Gran del Baix Ebre que va tenir lloc a Tivenys, organitzada pel Consell Comarcal del Baix Ebre amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tivenys. Representants d’una dotzena d’associacions i casals de gent gran de la comarca van acudir a la trobada, que el govern comarcal ja ha anunciat que es convocarà cada any. “La celebració de la Trobada de la Gent Gran és una demanda del Consell Consultiu de Gent Gran del Baix Ebre, per tant, recuperarem aquesta tradició i ja avancem que l’organitzarem cada any en un municipi de la comarca”, va explicar el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

La visita a l’entorn natural de l’Assut de Tivenys i el Centre d’Interpretació de la Pesca de la Saboga van obrir els actes de la trobada. Tot seguit, les persones participants en la trobada es van traslladar al recinte firal on els van rebre l’alcalde de Tivenys, Eladi Galbe; la regidora de Serveis Socials a l’Ajuntament de Tivenys, Paula Piñol; la consellera comarcal de Serveis Socials, Laura Fabra i el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

També al recinte firal és on va tenir lloc les actuacions de la Gandaia i dels Comediants de Tivenys, el dinar, així com l’actuació del duet musical, que va posar el punt final a la festa.

Un dels moments més emotius de la trobada va ser l’elecció de l’avi/àvia del Baix Ebre. Es van presentar cinc candidatures i per sorteig va resultar proclamat avi de la comarca Francisco Subirats Pau, proposat per l’Associació de Jubilats i Pensionistes del Perelló. Subirats té 80 anys, ha treballat de pagès i paleta al sector de la construcció i, actualment, col·labora amb l’escola del Perelló, on es fa càrrec de l’hort i ensenya als alumnes les tècniques de conreu. “M’agrada traslladar els meus coneixements als més joves, penso que és necessari que la gent gran expliquem tot allò que sabem als joves”, va manifestar Subirats, molt emocionat després de rebre el distintiu.

Tots els candidats presentats van rebre un diploma acreditatiu del Consell Comarcal del Baix Ebre. Pel que fa a la resta de candidates van ser: Paquita Llaó, de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Bítem; Josefa Miró, de la Llar de Gent Gran Sant Martí de Xerta; Carmen Piñol, de l’Associació de Gent Gran de Tivenys; i, finalment, Rosa Castells, de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de la CavaDeltebre.