El Servei d’Atenció Diürna del Consell Comarcal atén aquest estiu 120 menors en situació de risc

El Servei d’Atenció Diürna del Consell Comarcal del Baix Ebre ha atès aquest estiu un total de 120 menors en situació de risc. Aquest servei gratuït és una prestació inclosa en el Servei d’Atenció Socioeducativa (SIS) de la institució comarcal i proporciona a menors i adolescents de 3 a 16 anys un espai d’acolliment i convivència, amb una atenció individualitzada i en grup, i un acompanyament en la seva etapa educativa per assolir els seus aprenentatges bàsics i evitar l’absentisme, entre d’altres.
La durada d’aquest servei és per curs escolar, de setembre a juny, de 16 a 20 hores, i al juliol i agost, de 9.30 a 14.30 hores, període en què el Consell Comarcal assumeix l’obligació de garantir als menors dos àpats diaris (esmorzar i dinar).
Durant el període estival aquest servei s’ha dut a terme a Deltebre, Roquetes, l’Ametlla de Mar, l’Aldea, l’Ampolla i Camarles, i s’han repartit un total de 3.100 menús. Aquesta programació estiuenca ha inclòs també jocs, sortides i activitats amb les quals s’han treballat valors com el respecte, la solidaritat, l’escolta activa i l’empatia. Així mateix, s’ha convidat les famílies a participar en les diverses activitats dutes a terme per les educadores i integradores socials que han estat al capdavant del servei.