El judici per les agressions a dos activistes als correbous al Mas de Barberans serà al maig

La fiscalia demana pels tres acusats fins a dos anys de presó i multes que sumen fins a 18.000 euros pels delictes de coaccions, danys i lesions

El jutjat penal número 2 de Tortosa ha fixat pel pròxim 15 de maig la vista contra els tres acusats d’agredir dos activistes d’AnimaNaturalis durant un correbous el passat mes d’abril al Mas de Barberans (Montsià).

El judici arriba després d’un any d’instrucció de la causa al Jutjat número 1 d’Amposta i que les parts hagin presentat els seus respectius escrits d’acusació i defensa. La fiscalia demana fins a dos anys de presó pels tres acusats i multes de fins a 18.000 euros pels delictes de coaccions, danys i lesions; mentre que l’acusació particular eleva fins a tres la pena de presó.

Els fets es van produir durant la celebració d’un correbous al Mas de Barberans quan les dos activistes: Aïda Gascón i Yasmina Moreno estaven enregistrant l’acte taurí. Els tres acusats, tots membres d’una mateixa família de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), les van insultar i agredir. A més, també els van sostreure i trencar de forma violenta les càmeres que duien. Tot plegat va quedar enregistrar per una gravació que altres activistes de l’entitat efectuaven des d’un altre punt de la plaça i que s’ha convertit en una de les principals proves de càrrec.