El Consell Comarcal del Baix Ebre recupera la Trobada de la Gent Gran

Al voltant de 250 avis i àvies en representació d'una quinzena d'associacions i casals del Baix Ebre es van aplegar aquest dissabte a Camarles

Al voltant de 250 avis i àvies en representació d’una quinzena d’associacions i casals del Baix Ebre es van aplegar aquest dissabte a Camarles per participar en la Trobada de la Gent Gran organitzada pel Consell Comarcal. Aquesta celebració s’ha recuperat, després de vuit anys de no convocar-se, a proposta del Consell Consultiu de la Gent Gran, òrgan consultiu i de participació de la institució comarcal que vetlla per la millora del benestar i la qualitat de vida dels nostres iaios i iaies.
Amb un format de caràcter més cultural, l’objectiu d’aquesta trobada ha estat aplegar representants de les diferents associacions i casals en una jornada festiva i de convivència que permetés, a la vegada, compartir experiències d’activitats.
Els actes es van iniciar al migdia a la pista poliesportiva dels Lligallos. La presidenta del Consell comarcal, Sandra Zaragoza, acompanyada pel vicepresident Dani Andreu; el conseller comarcal de Serveis a les Persones, Lluís Pegueroles; i el representant de l’Ajuntament de Camarles, el regidor Ramon Brull; va donar la benvinguda a tots els assistents. Sandra Zaragoza va emmarcar aquesta trobada dins les accions de la institució comarcal encaminades “a potenciar l’envelliment actiu, per a què els nostres avis i àvies arriben a la vellesa en bones condicions de salut, promovent la seva participació en la societat, afavorint la seva formació i garantint els seus drets de viure una vida activa i amb qualitat”.
A continuació la companyia Delta Teatre va representar l’obra ‘Fidel, fidelito, fidelón’, que va entusiasmar el públic assistent, i tot seguit al Restaurant Pla d’En Roca es va fer el dinar de germanor i l’elecció per sorteig de l’avi o àvia del Baix Ebre 2018, entre els candidats proposats per les diverses associacions. Aquesta distinció va recaure, en aquest primera edició, en Maria Cinta Esmel Lliberia, de 77 anys i representant de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Bítem. La presidenta comarcal li va lliurar el diploma acreditatiu i un lot de productes gentilesa de la Cooperativa Arrossaires del Delta de l’Ebre. L’homenatjada, que durant la seva vida laboral va exercir de cartera rural a Bítem, va agrair aquesta distinció i va animar la institució comarcal a continuar aquesta trobada en propers anys. La resta de candidats proposats van ser Teresa Giménez Fornós, de la Cava-Deltebre; Benita Costea Garcia, de Tivenys; Teresa Pla Lluís, d’Aldover; Juan Luís Gabriel Bru, de Paüls; Dolores Agramunt Bertomeu; de Deltebre; Maria Cinta Gilabert Blanch, de l’Aldea; i Alberto Tafalla Sabaté; dels Reguers, als quals també se’ls hi va lliurar un diploma de reconeixement.
La fi de festa va anar a càrrec de la soprano Andrea Martí i el pianista Miquel Esquinas, estudiants del Conservatori de Musica de la Diputació de Tarragona a Tortosa, que van aconseguir emocionar els assistents.