Es convoquen els premis Emprenedoria, Solidaritat i Fotografia de la Gent Gran 2018

El Consell Comarcal del Baix Ebre destinarà enguany 95.805 euros a la millora de camins municipals de la comarca

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat avui en sessió plenària la convocatòria dels premis anuals d’Emprenedoria, Solidaritat i Fotografia de la Gent Gran. El premi a l’Emprenedoria, que enguany arriba a la dotzena edició, pretén fomentar l’esperit emprenedor i innovador en el món de l’empresa, i potenciar les oportunitats de negoci al Baix Ebre. Té una dotació econòmica de 1.000 euros i inclou l’assessorament tècnic i el suport logístic dels tècnics del Viver d’empreses i Centre de Negocis Baix Ebre Innova per fer l’acompanyament tècnic necessari del nou projecte.

Per la seva banda, el Premi Solidaritat, dotat amb 1.500 euros, té com a finalitat reconèixer i premiar la millor iniciativa social o solidària desenvolupada durant el 2018 per entitats públiques o privades del Baix Ebre.
El Premi de Fotografia, que la institució comarcal convoca per tercer any consecutiu a instàncies del Consell Consultiu de la Gent Gran, pretén estimular la creativitat de les persones majors de 65 anys de la comarca i concedirà dos premis de 250 i 120 euros.
En aquesta sessió, el ple també ha aprovat la convocatòria de proves selectives per formar una borsa de treball de psicòleg/oga amb l’objectiu de disposar de persones candidates a cobrir, en règim de contractació laboral temporal, els llocs de treball vacants i substitucions necessàries per a la prestació d’aquest servei al si de la institució.

D’altra banda, el Consell Comarcal del Baix Ebre destinarà enguany 95.805 euros a la millora de camins municipals de la comarca. El ple ha aprovat un conveni que permetrà a cinc municipis i una EMD arranjar les vies locals en més mal estat. Els beneficiaris d’aquesta subvenció directa són els ajuntaments de Tortosa, Roquetes, Deltebre, el Perelló i l’Ampolla i l’EMD de Jesús.
La Corporació comarcal també ha donat llum verda al conveni de col·laboració amb el Centre Associat de la UNED a Tortosa per fomentar l’accés a la cultura i el coneixement de les persones majors de 55 anys. Aquest conveni, que l’ens comarcal renova per segona vegada, estableix que l’ens comarcal col·laborarà amb la iniciativa denominada UNED Sènior, un programa formatiu adreçat a majors de 55 anys que inclou temes d’actualitat i estratègies de desenvolupament personal.
En aquest sentit, el Consell Comarcal becarà els alumnes d’UNED Sènior per contribuir a finançar el cost de la matrícula i, a la vegada, cedirà els espais propis de la institució per a aquelles activitats relacionades amb aquesta iniciativa o amb l’activitat general del centre associat de la UNED a Tortosa.

Finalment, el ple ha aprovat una moció presentada pels grups comarcals de PDeCAT i ERC, a instàncies del sindicats CCOO i UGT, de suport a la vaga laboral de dues hores per torn convocada per al dia 8 de març per aquests dos sindicats. La Corporació també ha aprovat dues mocions presentades pel grup comarcal del PSC de suport a la vaga feminista del 8 de març i per demanar al govern de l’Estat establir un sistema públic de pensions amb major capacitat de redistribució i reducció de les desigualtats.