Baix Ebre Innova formarà 17 joves en soldadura per elèctrode revestit i TIG

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha iniciat avui un nou curs de soldadura per elèctrode revestit i per elèctrode no consumible (TIG), en el marc de l’oferta formativa 2018/19 de Baix Ebre Innova. El curs, al qual assisteixen 17 alumnes (el 100% de les places ofertes), s’imparteix a les instal·lacions del Viver d’empreses i Centre de negocis Baix Ebre Innova de Camarles on es fan tant les classes teòriques com les pràctiques.

L’objectiu d’aquest curs és la inserció laboral de joves i treballadors desocupats del Baix Ebre en una especialitat que té actualment demanda dins del mercat laboral.
La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, ha donat la benvinguda als alumnes tot remarcant la importància que té el certificat de professionalitat que s’obté un cop es culmina aquesta formació. Per la seva part, el president de l’empresa Baix Ebre Innova i conseller comarcal, Joan Antoni Navarro, ha explicat que al voltant del 80 per cent dels alumnes que acaben aquest curs troben feina en empreses del sector.

El curs, que és presencial, consta d’un bloc de formació teòrica i pràctica, un altre sobre tècniques d’inserció laboral i un tercer de pràctiques professionals en empreses del sector. Té una durada de 720 hores i inclou 40 hores de pràctiques laborals en empreses del sector. Aquesta formació està subvencionada pel Fons Social Europeu i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.