La CUP Deltebre es presentarà a les eleccions municipals del 2019

Va anunciar ahir, per unanimitat, que la CUP Deltebre es presenti a les eleccions municipals del 2019

Prop de 50 persones van decidir ahir, per unanimitat, que la CUP Deltebre es presenti a les eleccions municipals del 2019 després que l’Assemblea del Poble votés a la pregunta «vols que la CUP Deltebre es presenti a les eleccions municipals del 2019?».

L’Assemblea va començar amb un repàs de les tasques fetes per la CUP durant aquests tres anys, tant dins com fora de l’Ajuntament, agrupades pels eixos principals del programa electoral del 2015. Dayana Santiago, actual regidora a Deltebre, va explicar que els assistents havien valorat que «aquest grup municipal havia estat l’única oposició activa dins de l’Ajuntament de Deltebre ja que la resta havia tingut una actitud completament passiva al llarg de la legislatura» i que l’assemblea s’havia interessat, també, per diferents qüestions concretes de política municipal que havien passat.
Un cop presa la decisió, membres de la CUP Deltebre van expressar que «a partir d’aquí, la CUP Deltebre continuarem amb tot el que hem estat fent fins ara i, a més prepararem el programa electoral, com ja vam fer per a les passades eleccions, fent diverses assemblees temàtiques on la gent pugui aportar les seves propostes i treballarem per configurar la llista electoral» i van fer una crida a «que la gent de Deltebre se senti seu aquest projecte i el faci fort amb la seva participació activa a les assemblees».
L’assemblea va comptar amb el diputat de la CUP-CC al Parlament de Catalunya, Carles Riera, qui va fer l’acte polític de cloenda i que va acompanyar als membres de la CUP Deltebre a la roda de premsa on van comunicar, públicament, la decisió de concórrer a les properes eleccions.

Carles Riera va valorar que «com a CUP Nacional considerem que, independentment de la decisió presa, l’important ha estat com s’ha pres, en assemblea oberta a tothom, fos de la CUP o no, i que aquesta ha de ser la manera de com aconseguir la República i la independència, empoderant el poble i el país de baix a dalt».

La Candidatura d’Unitat Popular de Deltebre va convocar una Assemblea del Poble on totes les persones de municipi van ser-hi convidades, fossin de la CUP o no.
L’Assemblea va finalitzar amb un vermut de celebració.