Cessat el Delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre

El Delegat de la Generalitat de les Terres de l'Ebre Xavier Pallarès , compareix per informar del cessament de les seves funcions.

El delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha comparegut aquest matí per informar els mitjans de comunicació que ha estat cessat com a Delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre pel Govern de Madrid.

Pallarès ha comparegut acompanyat de tots els directors i directores dels Serveis Territorials de les Terres de l’Ebre, de l’alcalde de Tortosa Ferran Bel i de Teresa Moya cap de Gabinet de la Delegació, que també ha estat cessada. Pallarès ha mostrat agraïment per la feina que han realitzat els funcionaris i delegats en els darrers anys. “Ha estat una legislatura convulsa. Això no obstant, el territori ha aconseguit grans fites. Una d’elles ha estat consolidar l’edifici de les delegacions que ha estat una ajuda i suport per als ajuntaments i per la dinamització del territori”.

El delegat ha estat assabentat del cessament de les seves funcions a través del Butlletí Oficial de l’Estat. Creu que és una de les conseqüències de l’aplicació del 155, un article que des del punt de vista jurídic sembla –segons Pallarès- una “interpretació del govern del Partit Popular”.

És més, Pallarès ho argumenta perquè “no té la potestat pel cessament de càrrecs ni per convocar eleccions”.  Així doncs, creu que el Partit Popular “aplica la llei i l’abús de poder en benefici propi”, conclou.

Xavier Pallarès continuarà treballant en la política des d’altres àmbits: amb el seu partit PDeCAT i amb el procés, mostrant la mateixa predisposició i compromís.
Pallarès ha afirmat que “els Serveis Territorials queden en mans de Millo. Ell decidirà si continuen o quines decisions prendran a partir d’ara perquè el govern imposat haurà de fer-hi front”, ha conclòs.

Pallarès va ser informat del seu cessament a través del BOE

El ja Exdelegat del Govern va tenir notícia del seu cessament el dia 31 a través del BOE. A més, explica que ha rebut una trucada del Subdelegat del Govern a Tarragona Jordi Sierra (PP) que li ha mostrat el seu suport personal. Com a polític diu que ha intentat escoltar als altres malgrat les diferències polítiques que hi ha sempre entre partits i persones perquè segons Pallarès “cal escoltar-se com a persones i solucionar els conflictes de la millor manera”. També ha tingut paraules d’agraïment pel que fa a la feina del funcionariat de les Terres de l’Ebre que estan al seu lloc donant servei a la ciutadania i els ha animat perquè continuïn exercint la seva feina com fins ara i de “forma exemplar”.

El discurs de Xavier Pallarès també ha girat entorn el procés sobiranista i ha explicat que “fins a les eleccions del 21-D continuaré treballant per la causa de crear un nou País amb el meu partit PDeCAT i amb totes les altres forces sobiranistes”. Sobre la seva marxa, Pallarès s’ha adreçat al govern espanyol dient que “vaig entrar a fer política amb un somriure i amb un somriure vull marxar el dia que cregui oportú, no per què el govern del Partit Popular m’ho imposi” diu el veterà polític ebrenc.