Dijous, 18 d'abril de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Deltebre soterrarà el desguàs del Préstamo

L'obra del desguàs té un cost de 10 MEUR i l'any que ve s'executarà la primera fase

L’alcalde de Deltebre. Lluis Soler, i altres regidors, en la presentació del soterrament del desguàs del Préstamo que es porta a aprovació aquets dimarts. CEDIDA

L’Ajuntament de Deltebre (Baix Ebre) porta a aprovació aquest dimarts a la nit, en un plenari extraordinari, la transformació i soterrament del desguàs del Préstamo en el futur passeig del Carrilet. El desguàs té una longitud de 7 quilòmetres i l’actuació es farà per fases per l’elevat cost econòmic, 10 milions d’euros. La primera fase (2,5 MEUR) es farà l’any que ve i permetrà soterrar 1 quilòmetre, des de l’estació de servei Bon Àrea al Camp Nou, una zona amb problemes d’inundabilitat. La sessió plenària també debatrà la nul·litat del contracte amb SOREA pel servei de subministrament d’aigües. El consistori pren la decisió per la falta d’inversions previstes en el contracte actual per corregir les pèrdues de rendiment de prop del 70%.

El projecte de transformació del desguàs del Préstamo permetrà minimitzar les inundacions, la sectorització i la millora de la salubritat quan es completi l’obra. L’actuació suposarà també l’inici del nou passeig del Carrilet, un espai de dinamització social i turística amb carril bici que unirà les dues façanes del municipi i que connectarà amb Sant Jaume d’Enveja. Com ha destacat l’alcalde, Lluís Soler, es convertirà “un problema estructural del municipi, en una oportunitat de futur”

Nou contracte d’aigües

En el ple extraordinari d’aquest dimarts també es porta a aprovació la nul·litat del contracte amb SOREA (vigent fins al 2037) pel servei d’aigua potable i clavegueram i l’inici dels treballs per fer-ne un de nou. El maig passat, el consistori va obrir un expedient de revisió d’ofici del contracte i al setembre, el plenari va aprovar sol·licitar un informe a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat que dictaminés si es podia rescindir.

L’informe dictamina la causa de nul·litat plena de les modificacions contractuals dels anys 2000 i 2008. La infraestructura d’aigua potable de Deltebre, de mitjana, té pèrdues de rendiment de prop del 70% de la seva capacitat, però el contracte actual no contempla inversions. Soler ha defensat que es vulgui oferir “un servei d’aigua potable digne” als veïns i que cal obrir un nou servei que millori la xarxa i la infraestructura amb noves inversions.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Granollers fa canvis en el recorregut de la cavalcada de Reis

Notícia següent

Girona manté la Cursa Sant Silvestre adaptant-la a les noves mesures de la COVID-19

Notícies relacionades