L’Ajuntament de Deltebre engega l’elaboraciód del nou Pla Local de Joventut

Es farà un procés de participació amb el jovent per a confeccionar-lo

L’Ajuntament de Deltebre ha estat escollit com a un dels municipis impulsors de la plataforma  Decidim.cat, una eina innovadora de participació ciutadana que impulsa la Direcció General  de Participació Ciutadana, Processos Electorals i Qualitat Democràtica del Departament  d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, juntament amb el Consorci  Administració Oberta de Catalunya (AOC), i en coordinació amb la Xarxa de Governs  Transparents (XGT), la Diputació de Tarragona i la Diputació de Lleida.  

En el cas de l’Ajuntament de Deltebre, s’ha decidit iniciar l’ús d’aquesta plataforma per detectar  les necessitats de la joventut del municipi i així elaborar el nou Pla Local de Joventut que ha  de permetre orientar les polítiques destinades a aquest sector. El regidor d’Atenció i  Participació Ciutadana i Transparència, Andreu Curto, ha explicat que “volem posar a l’abast  de la joventut del municipi les eines adients per tal que siguin ells i elles qui marquin les  polítiques de joventut que s’han d’aplicar al nostre municipi durant els propers anys i així  resoldre les seves mancances i inquietuds”.  

D’aquesta manera, a partir del primer trimestre de l’any 2022, la plataforma estarà oberta i  s’iniciarà un procés de participació per recollir les diferents propostes del jovent del municipi.  En el marc d’aquest procés, també es visitarà l’Institut de Deltebre on es realitzaran tallers  específics per complementar la recollida d’informació. Amb totes aquestes dades, i amb la  posterior anàlisi, es proposaran les accions a incorporar al nou Pla Local de la Joventut.  

Aquesta proposta de l’Ajuntament de Deltebre s’ha presentat aquest divendres en el marc de  la sessió d’exposició dels projectes pilot del servei Decidim Catalunya.