La neu deixa un paisatge insòlit i oliveres trencades a la Ribera d’Ebre

Unió de Pagesos afirma que encara és aviat per quantificar l'abast de l'afectació

El temporal Filomena ha deixat una estampa insòlita i alhora bucòlica a la Ribera d’Ebre. La neu s’ha apoderat de la comarca i ha deixat uns paisatges extraordinàriament blancs gràcies als més de 20 centímetres que han caigut en municipis com Tivissa.
Però alhora aquests gruixos tan importants ja han començat a fer mal al camp. Especialment a les oliveres, moltes de les quals pateixen danys perquè el pes de la neu acumulada n’han trencat moltes branques.
Unió de Pagesos diu que encara és aviat per quantificar l’abast de l’afectació, però la propera collita se’n ressentirà.
Al coll de Fatxes els gruixos de neu són encara aquest dilluns importants i el voral de la c-44 acumula prop de mig metre de neu. Els pins ja comencen a perdre la neu que ha quedat entre les branques però més pel pes que no pas per les temperatures, que amb prou feines han arribat als 4 graus.
Des de Tivissa, on els veïns s’afanyen a treure neu dels carrers abans que pugui tornar a glaçar la propera matinada, es contempla tota la plana de Móra blanca. I per Móra d’Ebre, el riu Ebre baixa envoltat dels camps blancs mentre operaris de la brigada municipal llancen sal per evitar que els vianants prenguin mal amb alguna relliscada.