La Guardia Civil intercepta 28,5 kg de Tonyina Veremella en època de veda a Riumar

La Tonyina Vermella era trasportada ja filetejada

En el dia d’ahir, agents de el Lloc de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil juntament amb la patrulla de Protecció de la Naturalesa (PAPRONA) de Tortosa, van interceptar el transport de 28,5 kg de Tonyina Vermella (tonyina) per la zona de Riumar, terme municipal de Deltebre, en època de veda.

La patrulla de la Guàrdia Civil amb base a Tortosa, es trobava realitzant servei de prevenció d’il·lícits mediambientals per la zona de Riumar ia la sortida de la zona portuària de la urbanització d’aquest municipi, van procedir a el registre d’un vehicle, en el qual van trobar diverses neveres que contenien diferents seccions de carn de peix filetejades a lloms, així com diversos estris relacionats amb l’activitat de pesca recreativa.

El vehicle era una furgoneta ocupada per cinc persones que, després de la seva identificació pels agents, no van poder aportar cap tipus de documentació que acredités la procedència legal d’aquesta mercaderia, de manera que es va requerir la presència de la patrulla de Seprona per a la confirmació per part d’aquests que es tractava de carn de Tonyina Vermella.

Els agents de la patrulla de Seprona, van ratificar la il·legalitat d’aquests fets i van procedir a la realització de la corresponent presa de mostres i la confecció de l’acta-denúncia per una infracció a la normativa sobre pesca per pescar tonyina vermella en època de veda.

La carn de tonyina vermella és molt apreciada pel seu sabor, textura i versatilitat culinària. Té un alt valor al mercat alimentari i això genera activitats de contraban i pesca furtiva fora dels controls de seguretat alimentària.

La mercaderia intervinguda va ser lliurada al Centre Benèfic de Càritas Diocesana de la localitat de l’Aldea on es procedirà a la seva anàlisi, el qual permetrà el seu consum. Les actuacions han estat remeses a la Secció d’Agricultura i Pesca de la Subdelegació de Govern de Tarragona.