L’Hospital Comarcal d’Amposta estrena nou servei de farmàcia “autònom i independent”

S’han invertit 400.000 euros i disminueix els temps de subministrament i millora la traçabilitat dels medicaments

L’Hospital Comarcal d’Amposta disposa d’un nou servei de farmàcia. Ubicada a la planta baixa, la nova unitat ha suposat una inversió de 400.000 euros (200.00 euros d’obres i 200.000 euros per a equipament) i permet, entre d’altres coses, millorar la traçabilitat dels medicaments que se subministren als pacients de l’Hospital, disminuir els temps d’espera, gestionar el procés de forma semiautomatitzada, i “en definitiva, millorar l’atenció als usuaris”, en paraules de la responsable de l’àrea, Daria Ayago.
L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, acompanyat de la regidora de Sanitat i Serveis Socials, Susanna Sancho, ha visitat aquest matí la nova unitat, on ha pogut conèixer de primera mà el funcionament d’aquest servei que, fins fa uns mesos, es donava des de l’Hospital de la Santa Creu, a Jesús. “Mentre l’Hospital Comarcal va estar dins l’estructura de Ginsa, la gestió de la farmàcia hospitalària estava a Jesús”, ha explicat l’alcalde d’Amposta, “i un cop es va decidir la sortida de Ginsa, es va apostar per tenir un servei de farmàcia autònom i independent”. Tanmateix, Tomàs ha volgut destacar el fet que s’han contractat tres professionals més (una farmacèutica i dos tècnics), “creant nous llocs de treball” i “millorant i ampliant.
Així, des de fa uns mesos, tots els medicaments que se subministren als pacients que són atesos a l’Hospital Comarcal es preparen des d’aquesta unitat, que té diverses àrees funcionals, entre elles un laboratori, una àrea d’emmagatzematge i una àrea de gestió semiautomàtica, entre d’altres. “Tot plegat ens permet millorar la qualitat del servei que donem als usuaris de l’hospital”, ha recalcat l’alcalde.