El Consell Comarcal del Baix Ebre convoca el Premi Solidaritat 2021

La institució comarcal pretén reconèixer i premiar persones que  destaquen per l’excel·lència de la seua tasca i trajectòria de servei a la comarca

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha convocat el Premi Solidaritat 2021, una  iniciativa amb què la institució comarcal pretén reconèixer i premiar persones que destaquen per l’excel·lència de la seua tasca i trajectòria de servei a la comarca. La  candidatura haurà de ser presentada per una entitat que vulgui reconèixer la tasca  d’especial rellevància en l’àmbit social, humanitari o de voluntariat realitzada per  algun dels seus membres.

“En aquesta edició hem modificat les bases del premi  Solidaritat, que fins ara reconeixia la millor iniciativa social o solidària duta  a terme per una entitat pública o privada al Baix Ebre, per reconèixer la  trajectòria de les persones que fan possible aquests projectes”, ha explicat el  president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

Pel que fa al guardó, hi ha un primer premi de 1.000 euros i un segon de 500 euros.  El destinatari d’aquest premi serà l’entitat que ha presentat la candidatura, que  haurà de presentar una memòria curricular del candidat/a on s’expose quina ha  estat la tasca que ha dut a terme. Cada entitat podrà presentar una única  candidatura.

Quant al termini de presentació de candidatures és obert fins al 31 d’octubre de  2021. El jurat està format pel president del Consell Comarcal, la consellera  comarcal de Serveis a les Persones i un representant de cada grup polític comarcal,  que avaluaran les candidatures presentades tenint en compte el grau d’implicació amb l’entitat de la persona candidata, el grau de transformació de l’acció  realitzada, l’afectació de l’acció sobre el conjunt de la comarca, així com el grau  d’afectació de l’acció duta a terme en relació amb el reforç de la cohesió social, la  lluita contra les desigualtats, igualtat de gènere i LGTBI.

El guanyador es donarà a conèixer abans de final d’any en el marc de l’acte  d’entrega dels Premis Baix Ebre 2021. L’edició del 2020, el Premi Solidaritat se’l va  emportar el Club Esportiu Futbol Avatars per la realització d’un torneig de futbol  per a xiquets i xiquetes d’entre 8 i 10 anys, amb l’objectiu de recollir beneficis per a  la investigació contra el càncer infantil.

Finalment, l’empresa Acciona patrocina la convocatòria d’aquest premi.