El Consell Alcaldes del Baix Ebre acorda la distribució de la liquidació del Consorci Rebé

Els 218.000 euros de saldo que té aquest organisme, ja dissolt, es retornaran als ajuntaments

El Consell d’Alcaldes del Baix Ebre s’ha reunit avui, de forma presencial al saló de plens del Consell Comarcal del Baix Ebre, i ha acordat la distribució de la liquidació  del Consorci Rebé (Consorci de Residus del Baix Ebre). Concretament, els 218.000 euros de saldo que té aquest organisme, ja dissolt, es retornaran als ajuntaments tenint en compte els imports facturats pel Rebé al municipis de la comarca durant  el període 2007-2015.  

Un altre dels punts de l’ordre del dia ha estat la presentació del reglament tècnic  del Consell Comarcal del Baix Ebre, que regula els serveis que presta l’ens  comarcal als municipis.  

Per la seua banda, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre  (COPATE) ha exposat als alcaldes els costos dels residus per a l’exercici del 2022,  que s’incrementaran lleugerament pel cànon sobre els residus i l’actualització dels  preus que no s’efectuava des del 2018.  

Finalment, la promotora de l’aplicació turística Visit Escape, Núria Gas, ha  presentat el seu projecte als alcaldes de la comarca, una iniciativa que permet  descobrir espais d’interès turístic a través d’una guia a l’estil escape room.