Denuncien penalment al Baix Ebre un camioner que sextuplicava la taxa d’alcoholèmia

Diverses trucades de ciutadans van alertar al 112 que un camió circulava de manera erràtica per l’autopista AP-7 amb greu risc de provocar un accident

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de les Terres de l’Ebre van denunciar penalment un conductor de 58 anys  i veí de Gandia (Alacant), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària.

Els fets van succeir el passat dimarts, al voltant de les 22:30h, quan diversos conductors van alertar al 112 per informar que un camió circulava fent ziga-zagues per l’autopista AP-7, en sentit sud.

Immediatament, es va muntar un dispositiu policial que va permetre localitzar el tràiler a l’Àrea de Servei del Baix Ebre, dins del terme municipal de l’Aldea (Baix Ebre).

Un cop realitzades les proves d’alcoholèmia el conductor va donar un resultat de 0,99 mg/l en aire expirat, més de sis vegades la taxa permesa per un conductor professional que és de 0,15 mg/l.

El conductor va ser denunciat penalment per un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques amb una taxa superior a 0,60 mg/l.

Les penes per aquests delictes poder ser de pena de presó de tres a sis mesos o amb la multa de sis a dotze mesos o amb treballs en benefici a la comunitat de trenta-un a noranta dies i, en qualsevol dels casos, amb la privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors per temps superior a un any i fins quatre anys.