Dimarts, 23 d'abril de 2024
És notícia

Deltebre Dansa reprograma la seva setzena edició pel pròxim estiu

El festival, que tindrà lloc entre el 5 i el 18 de juliol, adaptarà els actes presencials a les condicions sanitàries

Imatge d’arxiu d’un taller de twerking fet en el marc del festival Deltebre Dansa. ACN

Deltebre Dansa celebrarà entre els dies 5 i 18 de juliol la seva setzena edició, que es va haver de cancel·lar el passat estiu per les restriccions derivades de la pandèmia de la covid-19. El festival que organitza l’equip del ballarí coreògraf tortosí Roberto Olivan aspira a mantenir la filosofia i l’estructura dels últims anys –amb una oferta de tallers professionals d’iniciació, conferències i espectacles d’alt nivell artístic adaptada a les condicions i restriccions sanitàries- però incorporant nous formats virtuals, com retransmissions de vídeo en temps reals i cursos en línia a través d’una plataforma de nova creació. Una aposta, assegura, que els ha de permetre també arribar a nous públics.

Conscient que els nous formats són una “realitat que ha vingut per quedar-se”, Olivan ha refermat el trànsit de Deltebre Dansa cap a un plantejament mixt, entre la presencialitat i la virtualitat, que li permeti arribar a nous públics i ajudar el certamen a fer front a situacions sanitàries com la de l’any passat, que a última hora van forçar la seva cancel·lació.

Els organitzadors del certamen, apunta, han estat reflexionant i treballant al respecte durant l’últim any. “Si sabem utilitzar aquesta nova eina ens pot resultar a tots positiu. Si sabem portar-ho i no transformar-ho, passant-ho tot a digital, pot resultar molt positiu. Aquest 2021 serà la primera prova”, ha reblat el coreògraf, fundador i director tècnic del festival. A la llarga, assumeix, tal i com plantegen altres certàmens culturals del país, s’imposa un gir cap a una visió de valorar la proximitat amb el suport dels formats virtuals i les comunicacions telemàtiques per mantenir i reforçar la presència internacional.

Així, la nova plataforma permetrà que una persona pugui “fer seguiment de tot el festival” a distància, o “només dels tallers”. També es podran programar classes online per als professionals –molts vinguts d’arreu del món- que no s’hi puguin desplaçar. “D’aquesta manera podrem ampliar la possibilitat d’arribar a més gent respecte a la que ja arribem”, ha apuntat Olivan.

Pel que fa a les activitats presencials, la idea és que es mantinguin però, essencialment, a l’aire lliure i sempre garantint les mesures de seguretat sanitària que es requereixin. “Veiem que portar la carpa circ per a 900 places no serà viable”, admet el responsable i creador del festival. Sense descartar la possibilitat que un gir inesperat pugui acabar forçant un tancament generalitzat d’activitats, entén que amb aquesta proposta Deltebre Dansa està en aquests moments “preparat” per poder celebrar-se malgrat l’impacte del coronavirus, “tal i com el coneixem ara i com es pot gestionar”.

En marxa des de fa quinze anys, el certamen s’ha consolidat com un certamen referent de les arts escèniques, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional. Durant les passades quinze edicions ha acollit 648 artistes, 271 espectacles, més de 83.000 espectadors, 1.960 participants professionals, 2.100 participants d’iniciació, 85 docents i 178 tallers per a professionals.

El festival ha estat reconegut amb el Segell Festival EFFE, des del 2015, per l’Associació Europea de Festivals. També ha estat valorat com el millor projecte cultural de Catalunya 2015, 2016, 2017 i 2018 pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i inclòs com un dels 25 exemples més rellevants de dansa per European Dancehouse Network.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Lleida declara en situació anòmala 388 pisos buits

Notícia següent

Dos detinguts per cultivar marihuana a l’interior d’un magatzem de Lleida

Notícies relacionades