Lo Pati obre la convocatòria de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta

Els artistes tenen fins a l’1 de maig per presentar les seues obres

Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre ha obert la convocatòria de la quinzena edició de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (BIAM), un certamen que arriba als trenta anys de trajectòria convertit en un potent aparador de la creació emergent del país i a l’hora un termòstat fiable de l’activitat artística i la creació contemporània gestada arreu de l’Estat. A través de la BIAM es poden copsar quines són les diferents tendències artístiques i conceptuals més presents en el context actual i la seua evolució, a partir de les obres que s’hi presenten i que són tant de creadors emergents com dels que tenen una trajectòria reconeguda.

Es tracta d’una convocatòria d’àmbit estatal amb una dotació econòmica de 4.000 euros. Els participants poden presentar un màxim de quatre obres. Han de ser originals i inèdites i no haver estat seleccionades ni premiades en cap altre certamen. El termini de presentació acaba l’1 de maig. En aquesta edició el jurat estarà integrat per Joan Canela, curador independent i cofundador de BAR Project; Nuria Enguita, Directora de Bombas Gens Centre dʼArt; Alexandra Laudo, crítica dʼart i comissària independent; Martí Manen, comissari independent i crític d’art; i Manel Margalef, director de la Biennal. Tots plegats hauran de fer una primera selecció d’obres que s’exposaran Lo Pati del 16 de juny al 29 de juliol; i posteriorment hauran de triar la proposta guanyadora. El veredicte es farà públic el mateix dia 16 de juny, coincidint amb la inauguració de l’exposició.

Durant els prop de 30 anys de trajectòria, per la BIAM impulsada per l’Ajuntament d’Amposta el 1989, han passat artistes que s’han acabat forjant un nom dins l’art contemporani. En la catorzena edició, la del 2016 es van presentar 150 artistes i se’n van seleccionar 13. L’obra guanyadora va ser El lago de los cisnes de Fermín Jimenez Landa.

Us podeu descarregar les bases en aquest enllaç.