Flix tornarà a reviure el final de la Batalla de l’Ebre

La recreació tindrà lloc a la zona del Passeig de l'Ebre i el Riu de Baix, el proper diumenge, 19 de novembre

La zona del Passeig de l’Ebre i el Riu de Baix tornaran a acollir per quarta vegada la recreació històrica del final de la Batalla de l’Ebre, el proper diumenge 19 de novembre. L’inici de l’activitat està previst a les 11 del matí, la qual comptarà amb la participació de diversos grups de recreadors.

Durant la recreació es podran veure escenificats els últims instants d’aquest episodi de la Guerra Civil, quan els contingents de les tropes de la Segona República en retirada, acompanyats de civils, creuen l’Ebre per la nostra població, mentre es produeixen els últims combats entre els qui es queden per cobrir aquesta maniobra i l’exèrcit franquista. Cal recordar que la Batalla de l’Ebre es va acabar a Flix amb la voladura del pont de ferro la matinada del 16 de novembre de 1938, després del pas dels últims contingents de les tropes republicanes.

Activitats complementàries a la recreació
Prèviament, els dies anteriors hi haurà altres activitats que complementaran la recreació. Divendres dia 17, a Ca Don Ventura, a les 8 de la tarda es projectarà el documental “Entre Pàndols i Cavalls”, produït per cinc alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització d’Audiovisuals i Espectacles de l’Institut Pere Martell de Tarragona. Tot seguit s’impartirà la xerrada “La identificació dels desapareguts, un repte de país”, a càrrec de Roger Heredia, membre de la policia científica dels Mossos d’Esquadra i president del Banc d’ADN.

Dissabte 18 de novembre, a les 10 de la nit, al cinema de La Unió Social, es projectarà la pel·lícula Incerta glòria, estrenada aquest mateix any 2017, dirigida per Agustí Villaronga i produïda per Isona Passola. Està basada en la novel·la Incerta glòria de Joan Sales.

La quarta recreació històrica del final de la Batalla de l’Ebre ha estat organitzada per l’Ajuntament de Flix, l’Associació La Cana, el grup de recreació Voluntarios de Fayón i Flexus Teatre.