Arranca a Alcanar el festival ‘Les Nits de Tyrika’ que fusiona música electrònica amb el món iber

Artistes de renom del món de la música electrònica, art digital i visual, han estat convidades a formar-se en la protohistòria ibera de la zona, per a poder crear una obra musical multidisciplinària i inèdita

Arranca el festival ‘Les Nits de Tyrika’, organitzat per l’Ajuntament d’Alcanar, amb un primer tast molt exclusiu, el dijous, 4 d’agost, a les 20:30 h, al bell mig del jaciment arqueològic de la Moleta del Remei d’Alcanar.

‘Les Nits de Tyrika’ és un festival musical, dissenyat en el marc de ‘Tyrika, el festival Iber d’Alcanar’ i inscrit dins del Cap de setmana ibèric de Catalunya, on es fusiona música electrònica d’avantguarda i experimental amb la primera edat del ferro, l’època ibera ancestral i la influència fenícia.

Artistes de renom del món de la música electrònica, art digital i visual, han estat convidades a formar-se en la protohistòria ibera de la zona, per a poder crear una obra musical multidisciplinària i inèdita, basada en la cultura de la primera edat del ferro -la seua llengua, la seua manera de viure i els seus rituals i cerimònies- reinterpretada d’una forma oberta, contemporània i sense límits.

El concert, preludi de ‘Les Nits de Tyrika’, del 4 d’agost, té com a objectiu oferir una experiència multisensorial a totes les persones que pujaran dalt del jaciment. Es tracta d’una obra performance coral, creada i interpretada per cinc artistes de les Terres de l’Ebre/Sénia. Aquest acte donarà el tret de sortida, i a la vegada serà una presentació, del festival ‘Les Nits de Tyrika’, que se celebrarà el divendres, 30 de setembre.

El conjunt d’oliveres mil·lenàries de l’Ermita del Remei, a la falda de La Moleta, acollirà el festival ‘Les Nits de Tyrika’ del setembre, amb una presentació en exclusiva de quatre espectacles electrònics d’alta intensitat, resultant de tres mesos de preparació i formació de vuit artistes de diferents disciplines avantguardistes. Aquesta primera edició del festival nocturn iber també inclourà dos concerts i un DJ set a un segon escenari urbà dins la població d’Alcanar.

L’assistència per al concert preludi suposa inscripció prèvia obligatòria.