Desmantellada a Amposta una xarxa d’explotació sexual de dones

S'han detingut tres persones per delictes relatius a la prostitució com a responsables de la xarxa d'explotació i una altra per infracció a la Llei d'Estrangeria per estada irregular en territori espanyol

Imatge de l'operació de la Policia Nacional a Amposta contra una xarxa d'explotació sexual a dones. CEDIDA

Agents de la Policia Nacional han desmantellat a la ciutat d’Amposta un pis on dones de nacionalitat paraguaiana eren explotades sexualment. El prostíbul estava regentat per dos ciutadans espanyols i l’encarregada o “mami”, de nacionalitat paraguaiana.

La investigació s’inicià en el mes de març de 2019 després de rebre una informació, procedent de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres d’Oviedo, en la qual una persona, que es va negar a facilitar qualsevol dada de filiació, informava de l’existència d’un immoble a la província de Tarragona, en què la dona que el regentava, es dedicava a captar i portar dones compatriotes seves, preferentment de zones rurals deprimides del seu país d’origen, per treballar, en tasques diverses, enganyant-les amb sous aproximats als 3.000 euros, per a posteriorment obligar-les a prostituir-se a un pis, i que feia tan sols unes setmanes havia portat a una noia de Paraguai per aquesta mateixa finalitat.

Realitzades les gestions necessàries, la denunciant anònima identifica i reconeix a la noia, la qual arriba a Barcelona el mes de març de 2019 procedent de Sao Paulo, havent estat localitzada mitjançant recerca en pàgines de contactes, sent reconeguda gràcies a un tatuatge que portava, fet aquest facilitat per la denunciant.

Explotades sexualment a Amposta
El mencionat anunci té associats dos números de telèfon, amb els quals figuren nombrosos anuncis de noies oferint serveis sexuals en un pis a Amposta. A finals del mes de novembre es localitza el mateix realitzant una inspecció en aquesta localitat, i on diverses dones de la mateixa nacionalitat referida, alguna d’elles en situació irregular, juntament amb l’encarregada o “mami” ofereixen els serveis sexuals, sent explotades per aquesta i els seus dos còmplices.

Així mateix es localitza en el prostíbul al matrimoni espanyol, propietari de l’immoble, que s’encarrega de la gestió i funcionament d’aquest, procedint a la detenció de l’encarregada o “mami” i de les dues persones responsables de la gestió i funcionament de el pis -prostíbul.
Els detinguts van ser posats a disposició judicial, quedant posteriorment en llibertat amb càrrecs, acusats presumptament de delicte relatiu a la prostitució i d’afavoriment de la immigració il·legal.

L’operació ha estat desenvolupada per agents de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Provincial de Tarragona amb col·laboració de la Brigada Local d’Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Local de Tortosa (Tarragona).

“Amb el tràfic de dones no hi ha tracte: denuncia-ho”
Aquesta operació s’emmarca dins de el Pla de la Policia Nacional contra el Tràfic d’Éssers Humans amb Fins d’Explotació Sexual, engegat el 2013 i que va motivar l’activació de la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d’aquest tipus de delictes.