Amposta torna a acollir els millors músics internacionals de cambra en la quarta edició del DeltaChamber Music

El festival ven gairebé totes les entrades dels tres principals concerts que s'ofereixen aquest cap de setmana

Imatge del cartell del DeltaChamber Music. Foto: Cedida
Aquest cap de setmana se celebra a Amposta, al Montsià, la quarta edició del DeltaChamber Music Festival, el certament ebrenc que reuneix els millors músics internacionals de cambra. El festival ha estat escalfant motors durant tota la setmana amb diferents propostes artístiques, una transversalitat que el caracteritza des què els ebrencs Laura Ruiz i Pau Rodríguez el van crear fa quatre anys. Nodrir l’individu des de totes les disciplines ha estat un lema que es vesteix amb diferents temàtiques cada edició, enguany “l’exòtic”. “Volem reflectir que és ser no acceptat, que és ser diferent i com es tracta la migració”, ha explicat Ruiz. Les entrades per als tres grans concerts d’aquest cap de setmana gairebé s’han exhaurit.
El tercer concurs internacional de Música de Cambra que promou el festival va obrir dimarts els actes del festival. Dijous es va fer una prèvia amb el concert dels guanyadors de l’edició anterior, el quartet de saxos Kebyart Ensemble. Enguany els elegits han estat els barcelonins Atenea, un quartet de corda amb músics molt joves formats a l’Esmuc. Tot i que la música de cambra és una disciplina musical minoritària i complexa, el nivell del concurs és altíssim. “La música de cambra segueix sent una realitat que no té la mateixa popularitat que té l’intèrpret d’un instrument. Hi ha molts clarinetistes o saxofonistes però trobar grups de cambra formats té més dificultat”, ha recordat la codirectora del DeltaChamber, Laura Ruiz. 

Durant la setmana s’han desplegat les activitats complementàries del DeltaChamber Musical Festival Arts. Hi ha hagut classes magistrals i tallers oberts a la ciutadania, arts marcials o sessions de coach creatiu a partir de les emocions artístiques. “Es important que cada nit passi alguna cosa que ens obri el benestar i ens ocupem tant del cos com de l’ànima”, ha apuntat Ruiz. També durant els concerts d’aquest cap de setmana, el públic serà incentivat a estimular tots els seus sentits, des del visual amb la mostra d’arquitectura efímera creada per vestir l’espai dels concerts o el sensitiu, amb les tapes exòtiques que es poden degustar després de les actuacions.

L’aforament per gaudir-los és limitat, de 200 persones per representació. En aquesta quarta edició s’han venut les gairebé 600 entrades disponibles. “És un festival que no existia i al crear-lo és rebut amb els braços oberts i el públic ens diu que per trobar la qualitat que oferim haurien de viatjar molt lluny. Estem molt orgullosos de veure que també anem convencent nous públics, que no són només experts. Oferim peces curtes i molt fresques que entén tothom i per a tots els públics”, ha destacat la codirectora. 

L’emissora Catalunya Música ha emès el concert inaugural d’aquest divendres, seleccionat dins del Summer Festivals de la Unió Europea de Radiodifusió (UER). “És un segell de qualitat perquè, per escollir-nos, es reuneixen les emissores europees a Ginebra i entre moltes propostes han escollit la nostra”, ha celebrat. “Que Amposta estigui al món de la música de cambra gràcies a la qualitat del festival ens fa molt feliços”, ha afegit. Per mantenir l’essència quilòmetre zero, el DeltaChamber Music Festival incorpora també enguany l’adaptació d’una de les obres del compositor ampostí, Adolf Ventas, en l’any del centenari del seu naixement.