Amposta se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Hi ha programada una neteja al Montsianell, diferents tallers, un concurs de fotografia a Instagram i un mercat d’intercanvi, entre d’altres

Sensibilitzar a la ciutadania del volum de residus que es generen i donar a conèixer estratègies per poder reduir-lo. Aquest és el principal objectiu que persegueix la Setmana Europea de Prevenció de Residus, del 16 al 24 de novembre, i a la qual enguany Amposta s’hi ha adherit amb la programació de diferents activitats. Aquest dilluns al matí, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, acompanyat de la regidora de Medi Rural, Carla Bonfill; la regidora
de Polítiques Ambientals, Núria Marco, i el regidor d’Economia Social i Innovació, Pep Simó, n’ha explicat els detalls. “És molt important que siguem conscients de la necessitat de reduir els residus que generem i de reutilitzar-ne i reciclar-ne al màxim”, ha assenyalat l’alcalde, “ens juguem el futur que deixarem a les nostres filles i fills” . “Aquesta setmana d’activitats vol fer visible aquesta situació i la necessitat de prendre’n mesures”, afegeix.

La regidora de Polítiques Ambientals, Núria Marco, ha estat l’encarregada de detallar el programa d’activitats. A més de diferents accions als centres educatius de la ciutat i campanyes de sensibilització i conscienciació a les xarxes socials, amb un concurs de fotografies a Instagram, s’han programat aquestes altres activitats:

Diumenge 17
10h. Neteja Montsianell. Sortida des de l’Espai KM0
Divendres 22
19.30h. Tallers del Parc Natural ‘Anem cap al Residu Zero’ i ‘Tast d’aigües’. Al
Museu Terres de l’Ebre
Dissabte 23
10h. Taller del COPATE, ‘Compra amb el teu estil’. A l’Espai KM0
Diumenge 24
De les 10h. a les 14h. Exposició Esardi ‘Himmelis’ (fet amb palletes que estan
recollint els centres educatius)
De les 10 a les 14 h. Mercat d’Intercanvi (inscripció aquí)
A les 12h. Vermut musical residus 0. A l’Espai KM0

La Setmana Europea de Prevenció de Residus neix d’un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. A Amposta, compta amb el suport del Museu Terres de l’Ebre, Esardi, el Parc Natural del Delta de l’Ebre, el COPATE i el projecte Singulars. L’acció s’emmarca també dins de la campanya Cuidem Amposta, que té per objectiu millorar la ciutat.