Roben a clients d’un supermercat d’Amposta distraient-los amb monedes a terra

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 3 de febrer tres homes i una dona com a presumptes autors d’un delicte de furt i un delicte d’estafa. Els fets van succeir el mateix dia 3 cap a quarts de dues del migdia a l’aparcament d’un supermercat d’Amposta, on una dona li van furtar la bossa de mà mitjançant el mètode ‘sembra’.

Aquest sistema consisteix en llençar monedes o un altre objecte a terra a prop de la víctima per distreure-la i, mentrestant, un segon individu li agafa objectes personals de dins del cotxe. Segons els Mossos, els autors acostumen a buscar víctimes vulnerables, ja siguin d’edat avançada o perquè han anat soles a comprar.

Posteriorment, una patrulla de paisà dels mossos va detectar un vehicle, relacionat amb fets delictius de les mateixes característiques, que s’incorporava a l’AP-7 a l’entrada de Tortosa-l’Aldea. Després d’un breu seguiment, el van aturar a l’alçada de l’Ampolla i van identificar els quatre ocupants. Les gestions policials van permetre determinar que havien estat relacionats amb el furt d’Amposta i van comprovar que havien extret 3.300 euros d’un caixer automàtic utilitzant una de les targetes de crèdit sostretes.

Tres dels detinguts, amb nombrosos antecedents per fets similars, van passar a disposició del jutjat de guàrdia d’Amposta, i van quedar en llibertat amb càrrecs.