Reobertura del servei d’Urgències nocturnes a l’Hospital Comarcal d’Amposta

A partir de la nit de dilluns 16 de novembre es reprendrà l’activitat nocturna a les Urgències de l’Hospital Comarcal d’Amposta, que es van aturar degut als positius entre la plantilla

Aquest dilluns 16 de novembre es reprendran alguns dels serveis havien hagut d’aturar la seva activitat normal degut a la situació de la pandèmia a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre.

El servei d’Urgències de l’Hospital Comarcal d’Amposta (HCA) reprèn la seva activitat nocturna, que es va aturar el passat 30 d’octubre a causa del confinament de 6 metges. L’HCA havia mantingut les urgències de dia, de 8h a 20h, i havia desplaçat un Vehicle d’Intervenció Ràpida fora el centre per eventuals necessitats durant l’horari nocturn (de 20h a 8h).

Des de la RSTE es recorda a la ciutadania que es faci un ús responsable dels recursos i s’insisteix en la trucada prèvia al 061 abans d’acudir al servei d’urgències, alhora que demana seguir les indicacions que es donin per utilitzar els dispositius indicats.

Quant a l’estat dels Hospitals de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre (RSTE) pel que fa als ingressos de pacients covid l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta compta amb 22 pacients a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i 16 pacients a planta; l’Hospital de la Santa Creu té 13 pacients positius; l’Hospital Comarcal d’Amposta té 16 pacients positius i l’Hospital Comarcal de Mora d’Ebre, 2 pacients positius.

Recordem que des del passat 5 de novembre l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) atén pacients crítics, semi-crítics i aguts d’alta i mitjana complexitat; l’Hospital Comarcal d’Amposta (HCA) i l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre (HCME) atenen pacients aguts i d’atenció intermèdia i l’Hospital de la Santa Creu de Jesús (HSC) atén pacients d’atenció intermèdia.

Pel que fa a l’estat de les Residències, hi ha actualment 48 casos a la residència Sant Miquel de Tortosa; 16 a la residència Natzaret de Móra d’Ebre; 64 a la residència Vima de Sant Carles de la Ràpita; 22 a la residència l’Onada de Gandesa i 1 a la residència de la Santa Creu de Jesús. S’han detectat nous casos a Deltebre, amb 3 positius i a Amposta amb 1 positiu, pendents que es realitzin els cribratges.