Una vuitantena de propostes passen a la fase de validació dels pressupostos participatius Tu fas Amposta!

Els 31 de juliol es va tancar la fase de presentació de propostes i els mesos d’agost i setembre, la comissió tècnica validarà la viabilitat tècnica i econòmica de cadascuna de les propostes

Imatge de la façana de l'Ajuntament d'Amposta. Foto CEDIDA

Divendres 31 de juliol tancava la fase de presentació de propostes al procés de pressupostos participatius Tu fas Amposta!, a través de la qual les ciutadanes i ciutadans d’Amposta han d’escollir on invertir 150.000 euros del pressupost del 2021. Des de l’1 de juny i fins el 31 de juliol, s’han presentat, a través de la pàgina web i les urnes instal·lades a diferents equipaments municipals, fins una vuitantena de propostes diferents. D’aquestes, 46 van ser realitzades de forma individual, 7 es van presentar en família i 25 s’han fet arribar a través d’entitats; unes xifres de participació que la regidoria de Joventut i Participació Ciutadana valora “molt positivament”. “Ens havíem fixat la fita de superar la cinquantena de propostes i he arribat a unes 80”, diu.

Durant els mesos d’agost i setembre, totes aquestes propostes seran analitzades per una comissió, qui n’haurà de validar la seva viabilitat tècnica i econòmica. Aquesta comissió estarà integrada per les persones tècniques responsables de cada àrea temàtica sobre la qual s’han fet propostes. Un cop fet tot aquest anàlisis, es farà difusió de l’informe de viabilitat i durant els mesos d’octubre i part de novembre es donaran a conèixer les propostes que passen a votació. Del 13 de novembre al 13 de desembre es realitzarà la votació.

L’Ajuntament d’Amposta destinarà 150.000 euros del pressupost del 2021 a finançar la proposta (o propostes en cas que la primera no sumi aquesta quantitat) guanyadora.