El veïnat escull la rehabilitació de la façana fluvial en les votacions dels pressupostos participatius

Prop de 2.300 persones de les 17.390 convocades, majors de setze anys empadronades a la ciutat, han participat en el procés

El veïnat ha escollit la rehabilitació de la façana fluvial d’Amposta com a projecte al qual el govern municipal hi destinarà 150.000 euros en el pròxim pressupost de 2019. El projecte ha aconseguit 3.896 punts en el procés de pressupostos participatius ‘Tu fas Amposta!’, per davant d’altres propostes com donar continuïtat al passeig del Canal -3.772-, segona, o la de vegetar i ombrejar les zones verdes, tercera amb 3.278. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha explicat que la incorporació d’aquesta partida als comptes permetrà iniciar la nova fase de la recuperació de la façana fluvial, complementant l’executada fa dos anys amb la recuperació de l’arc gòtic del riu i la neteja del seu entorn.
Segons Tomàs, al marge de l’elecció com a guanyador, el procés permet establir un rànquing de projectes “que interessen a la gent i que ens ajudaran a prioritzar altres actuacions”. Així, i a banda del passeig del Canal o les zones verdes, altres propostes votades han estat la creació d’un carril bici, valoritzar la serra del Montsià o reubicar l’antiga font de la plaça del Mercat.

En les votacions han participat 2.275 persones, majors de 16 anys empadronades al municipi, una xifra que representa poc més del 13% del total de 17.390 que podien fer-ho. “Estem molt satisfets amb aquesta xifra perquè altres processos similars d’altres municipis se situen en participacions del 5% i, de fet, aquesta és la xifra que ens deixen els experts com a exitosa”, ha tancat l’alcalde.