Acaba la recàrrega de la nuclear Ascó II amb prop de 8.000 ordres de treballs

La parada incorpora uns 900 professionals en torns de treball escalonats i amb estrictes protocols per la covid

La central nuclear Ascó II ha iniciat el seu vint-i-setè cicle d’operació després de donar per acabada la recàrrega i connectar la unitat a la xarxa elèctrica aquest dimarts a la tarda. S’han dut a terme 8.000 ordres de treball i s’han implantat 20 modificacions de disseny físiques i 9 modificacions de disseny de programari.

En aquesta parada s’han incorporat uns 900 professionals de diferents perfils i especialitats, que han seguit “un rigorós” protocol de protecció i prevenció de la covid. Entre d’altres, s’han establert mesures específiques per treballar en espais reduïts, torns de treball escalonats per evitar la concentració de persones, i proves per evitar que accedissin a la planta treballadors positius per coronavirus.

A més de la renovació de 64 dels 157 elements que conformen el nucli del reactor, s’ha implantat de forma definitiva del nou sistema de maneig del combustible, s’ha inspeccionat i netejat l’exterior del vas del reactor, s’ha escanejat digitalment l’edifici de contenció, s’ha substituït el motor d’una de les bombes de refrigeració del reactor, i s’ha provat el sistema de ruixat de la contenció. També s’ha inspeccionat parcialment l’alternador principal i s’ha revisat l’excitatriu.

La propera parada tindrà lloc al mes de maig, quan la central nuclear Vandellòs II abordarà la seva vint-i-quatrena recàrrega de combustible.