Set detinguts, un a Lleida, per comprar diner fals en una impremta clandestina desmantellada a Àustria

És la segona fase d'una operació europea que va acabar amb 235 arrestats

0
133

La Policia Nacional ha detingut set persones en el marc de la segona fase d’una operació contra la falsificació de moneda. Els arrestats compraven diner fals a través d’Internet en una impremta d’Àustria, ja desmantellada. Una detenció s’ha fet a Madrid, tres a Ciudad Real, dues a Saragossa i una a Lleida. A la capital aragonesa va ser arrestat un jove de dinou anys amb grans coneixements d’informàtica i electrònica, que anteriorment ja s’havia dedicat a utilitzar targetes gràfiques per crear nous bitcoins i rebre una compensació a canvi. En la primera fase de l’operatiu es van detenir a tot Europa 235 persones, 18 de les quals a l’Estat.
Les investigacions van continuar després d’una primera fase de l’operatiu, que va desmantellar a mitjans del 2018 una impremta de diner fals a Àustria. Allà es va recollir informació dels ordinadors del falsificador amb les dades de centenars de compradors de diner fals a través de la xarxa fosca de tota Europa.

Els agents van localitzar set persones, que van ser detingudes. També es va registrar un domicili de Saragossa, on s’ha trobat diner fals i una gran quantitat d’elements tecnològics utilitzats per les persones arrestades, com ordinadors potents, targetes gràfiques, impressores en tres dimensions o moneders de criptomonedes.

En la primera fase d’aquesta operació, Europol va coordinar amb tretze països la detenció simultània de tots els compradors que, a través de buscadors d’Internet específics, accedien a mercats il·legals per comprar tot tipus d’objectes il·lícits. Pagaven amb criptomonedes, habitualment amb bitcoins. També va col·laborar l’FBI i altres agències. Es va intervenir una gran quantitat de diner fals a Europa. A Espanya es van localitzar 14.820 euros en bitllets falsos de 50 i 20 euros.

FER UN COMENTARI