Quim Torra inaugurarà el Palau d’Esports pels Jocs Mediterranis

Ho ha confirmat el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, que ha detallat la participació de la Generalitat amb l'esdeveniment esportiu

0
440

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha detallat aquest divendres, 8 de juny, l’aportació de la Generalitat en els Jocs Mediterranis Tarragona 2018. En termes econòmics, aquesta se situa en un total de 32,2 MEUR, la majoria dels quals s’han destinat a la construcció del Palau d’Esports Catalunya. Figueras, a més, ha confirmat que el president de la Generalitat, Quim Torra, inaugurarà aquest equipament, tot i que no ha pogut concretar la data.

Finalment, es confirma l’assistència de Quim Torra a la inauguració del Palau d’Esports Catalunya, un equipament que, a més, ha estat construït gràcies a l’aportació de 17,8 MEUR de la Generalitat. Ho ha confirmat el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, aquest divendres, 8 de juny, durant una roda de premsa, tot i que no ha pogut concretar la data, com tampoc si el president podrà assistir a la resta de cerimònies dels Jocs Mediterranis. Segons Figueras, s’han marcat les dates més importants de l’esdeveniment, com la cerimònia d’inauguració i la de clausura, però encara no s’ha pogut determinar si Quim Torra podrà estar present a totes. El principal motiu, com ha apuntat el secretari general de l’Esport, seria l’ajustada agenda del president donada la recent formació del Govern català.

La Generalitat ha aportat un total de 32,2 MEUR als JJMM

El secretari general de l’Esport, a més, ha realitzat un resum de la participació de la Generalitat en els Jocs Mediterranis, la qual es tradueix en una aportació econòmica total de 32,2 MEUR. La major part d’aquesta ha estat destinada a la construcció del Palau d’Esports Catalunya, que Figueras ha descrit com “el més modern del principat”, concretament un total de 17,8 MEUR. El secretari de l’Esport ha assegurat que l’equipament s’ha construït “en criteris de màxima funcionalitat” i “recull tots els criteris de sostenibilitat”, ja que, encara que es tracta d’una instal·lació “gran”, “no és desmesurada”, segons ha mantingut Figueras.

A banda de noves instal·lacions, com el Palau d’Esports, entre altres, l’aportació de la Generalitat també s’ha destinat a la millora d’equipaments ja existents. D’aquesta manera, s’assegura, segons Figueras, “un llegat important dels Jocs Mediterranis” que es posarà al servei de l’esport base de la ciutat i la demarcació, però que també permetrà “situar Tarragona al mapa” per a la celebració d’esdeveniments esportius.

El model de gestió de l’Anella Mediterrània després dels Jocs

Finalment, durant el balanç, on també estaven presents el comissionat dels Jocs, Javier Villamayor, i el representant territorial de l’Esport a Tarragona, Joan Plana, s’ha abordat el tema de la gestió de l’Anella Mediterrània un cop finalitzats els Jocs. En aquest sentit, la Generalitat seria partidària d’un model integrat i mixt, el qual ja s’havia apuntat com el “més idoni” per un estudi realitzat. En la mateixa línia, Villamayor ha concretat que després dels Jocs hi ha dos objectius a complir. El primer seria intentar aprofitar l’estructura dels Jocs Mediterranis modificant el patronat per incorporar nous actors. Per últim, el comissionat dels Jocs també ha destacat la importància de “no veure l’Anella com un equipament només local”després de l’esdeveniment, sinó aprofitar aquest per posicionar Tarragona en el mapa esportiu.

FER UN COMENTARI