Presenten l’Ordenança de l’Horta a la Comissió Territorial

El regidor Joan Queralt assenyala que amb aquest document, que ha de servir de base reguladora d’aquest espai municipal, es tanca el cicle que es va iniciar amb el Pla General i el Pla d’Usos

0
120

L’Ajuntament de Lleida ha donat a conèixer aquest matí l’Ordenança de l’Horta de Lleida, el document que ha de servir de base reguladora definitiva d’aquest espai municipal, que va començar amb el Pla General i posteriorment amb el Pla d’Usos, segons ha explicat el regidor de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt.

El document s’ha presentat en el marc de la reunió de la Comissió Territorial de l’Horta de Lleida, perquè els grups polítics municipals en disposin aquesta mateixa setmana i puguin fer les aportacions, que creguin convenients.

El regidor Joan Queralt ha explicat que, un cop es tinguin totes les aportacions i suggeriments, s’iniciarà un procés participatiu, “perquè tothom pugui dir la seva: sindicat, gent que viu a l’Horta, gent que hi viu, de l’Horta, i la resta de la ciutadania. Serà un procés que ens ha de dur a regular la convivència entre tots, la gent que hi viu i que hi treballa”.

Queralt ha posat en valor la vàlua de l’Ordenança de l’Horta. “És un document tècnic prou important, que va molt al detall, marcant temes tan importants com l’aplicació de fitosanitaris, els espantalls sonors que de vegades creuen tantes molèsties o l’ús de la via pública, per esmentar només uns exemples”, ha dit.

La voluntat de la Regidoria és poder presentar com més aviat millor el document definitiu i de consens sobre l’Ordenança a la ciutadania, per tancar el cercle normatiu que regularà en un futur l’Horta de Lleida i que va començar amb el Pla General i va continuar amb el Pla d’Usos.

Per una altra part, el regidor de l’Horta ha informat que s’estan duent a terme els treballs tècnics per la reparació del Camí Vell d’Albatàrrec, per la partida de Copa d’Or. Cal recordar que l’aplicació d’una partida de residu que contenia impropis havia causat danys a les rodes d’alguns vehicles. Un cop finalitzada l’actuació, els serveis tècnics municipals verificaran els treballs per donar-los per finalitzats o per si cal fer alguna actuació més.

En el decurs de la Comissió Territorial de l’Horta, també s’ha aprovat demanar un informe tècnic sobre l’estat i conservació dels edificis de l’antiga Granja Militar de Rufea, per poder decidir el destí d’aquest equipament, actualment municipal.

FER UN COMENTARI