Política

Vilalta: ‘Esquerra Republicana sempre està al costat del jovent’

La candidata dels republicans per la demarcació de Lleida ha fet una crida al jovent ‘a aturar els peus a l’extrema dreta a les urnes

Aquest dissabte, el Jovent Republicà de Ponent han realitzat l’acte central de campanya a Balaguer, que ha comptat amb la participació de Marc Martínez i Clàudia Lara, candidats del Jovent Republicà; Mar Besses, cap de llista del Jovent Republicà; Marta Vilalta, cap de llista d’Esquerra Republicana per la demarcació de Lleida i Meritxell Serret, consellera d’Acció Exterior i Unió Europea. L’acte també ha comptat amb la presència de l’escriptor Josep Vallverdú que ha volgut acompanyar als candidats i candidates republicans.

A l’acte, s’ha destacat tota la feina feta pel Govern de la Generalitat liderat per Pere Aragonès en polítiques adreçades a adolescents i joves. Segons el candidat del Jovent Republicà, Marc Martínez: “hem abaixat els preus de les taxes universitàries i equiparats els preus de tots els graus perquè no volem que l’educació sigui un luxe, així com impulsarem l’augment de graus de la Universitat de Lleida per a permetre que els joves no hàgim de marxar de la nostra vegueria per a construir el nostre futur. Ara, la universitat al nostre país costa 2.000 € menys de mitjana per estudiant i curs que fa 12 anys, en plena època de les retallades de Convergència”.

Entre les propostes del Jovent Republicà en favor del jovent lleidatà destaquen l’exigència del traspàs de competències del Salari Mínim Interprofessional perquè tothom tingui les mateixes oportunitats, així com continuar construint habitatge públic pels joves, tal com ha destacat Mar Besses, “perquè l’habitatge sigui un dret i no un privilegi”.

En la seva intervenció, la cap de llista d’Esquerra Republicana per la demarcació de Lleida, Marta Vilalta ha destacat “que el Jovent Republicà és referent per fer avançar els drets dels joves de les terres de Lleida i del tot el país i ser referents en la defensa de les llibertats nacionals”. Vilalta ha fet una crida a la mobilització del vot juvenil en aquestes eleccions “hem d’omplir les urnes de futur per aturar els peus a l’extrema dreta a les urnes i seguir avançant en drets per a tothom”.

Mendo

Missatges recents

Ferit un nen de 2 anys en caure per la finestra d’un segon pis

Un nen de dos anys i mig ha resultat ferit aquest dissabte en caure per…

12 minuts fa

Detenen 4 persones per intentar robar en un domicili de l’Horta de Lleida

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Lleida han detingut tres homes i una…

26 minuts fa

Interposen 112 denúncies en un control a transportistes a la C-65, al Gironès

Els Mossos d'Esquadra han interposat un total de 112 denúncies, en un control de trànsit…

40 minuts fa

Troben el cadàver d’un home desaparegut la setmana passada

El cos sense vida de l'home de 62 anys desaparegut a Abena, una pedania del…

52 minuts fa

Greu apunyalament durant la festa de Sant Isidre de Masquefa

Tres joves han estat detinguts la passada nit a Masquefa (Anoia) després de l'apunyalament d'un…

1 hora fa

Pedro Sánchez visita el ‘hub’ tecnològic DFactory de la Zona Franca

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha visitat aquest dissabte el DFactory Barcelona de…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.