Política

El PP aplaudeix la dimissió de Díaz i demana a Sánchez que faci el mateix

“És sorprenent que qui dimiteixi sigui la vicepresidenta i no el president”, avisen

El PP ha aplaudit aquests dilluns la decisió de la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, de deixar el seu càrrec com a líder de Sumar. Des del partit d’Alberto Núñez Feijóo, tanmateix, afirmen que és “sorprenent” que qui dimiteixi pels resultats del 9-J sigui ella i no el president espanyol, Pedro Sánchez. “La decisió de Díaz ha de tenir continuïtat en què adopti Sánchez. La seva coalició trontolla i ja no té majoria per continuar endavant. Ha perdut la majoria social, parlamentària i política”, ressaltaven fonts del partit poc després que Díaz fes pública la seva marxa del partit que va fundar fa un any.

Des de les files populars lamenten també que Díaz deixi el càrrec orgànic, però “s’aferri” a l’institucional que ofereix “cotxe oficial, escortes i assessors”.”Sumar és un partit amb peus de fang que té com a raó de ser trepitjar moqueta. Un any després que el fundés Yolanda Díaz, Podem, des de fora del govern i també amb polítiques errònies i extremistes, ja li trepitja els talons”, remarquen. Dirigents del PP com el portaveu al Congrés Miguel Tellado han rebut la decisió amb ironia afirmant que s’uneix a la llista de “fixos discontinus”.

Des de Gènova atribueixen a la vicepresidenta el “mèrit” d’haver portat el seu partit fins a la “irrellevància” d’una cinquena posició a les eleccions europees d’aquest diumenge. “La sortida no ha estat una decisió personal, sinó una imposició dels seus socis”, afegeixin abans de criticar, a més, que la dimissió s’hagi fet efectiva a través “d’un plasma i sense preguntes dels mitjans”. “Agraïm que la seva decisió no hagi estat traslladada per carta”, ironitzen fonts de la formació.

Amb tot, des del PP esperen que la decisió de Díaz de deixar la vida orgànica de Sumar se sigui seguida per Pedro Sánchez, a qui han recordat avui que Alfredo Pérez Rubalcaba va deixar la direcció del PSOE per uns mals resultats a les europees de 2014. “La seva coalició trontolla i ja no té majoria per continuar endavant. Ha perdut la majoria social, parlamentària i política”, asseveren.

Adrià Torres Redacció

Missatges recents

Detingut el responsable d’un punt de venda d’haixix a Cornellà de Llobregat

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 2 de juliol un home de 70 anys acusat…

13 minuts fa

Tremp ja coneix el nom del seu jurat per al 13è mostremp

A pocs mesos per la celebració de la tretzena edició del festival Mostremp ja s’han…

16 minuts fa

Mundial de futbol 2030: Dos estadis catalans i la final a Madrid

Aquesta setmana s'ha conegut la notícia que resol una de les grans incògnites del Mundial…

34 minuts fa

Mollet del Vallès té 12 refugis climàtics durant aquest estiu

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha decidit declarar set equipaments municipals com a refugis climàtics…

37 minuts fa

Retiren la custòdia dels 5 fills a una mare que els tenia malvivint en una comuna hippie

Les autoritats han retirat els cinc fills a una dona que els tenia vivint en…

1 hora fa

L’Hospitalet de l’Infant acull la 5a reunió de l’òrgan de govern del Fons de Transició Nuclear

La Casa de Cultura de l’Hospitalet de l’Infant ha acollit aquest  matí la 5a reunió…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.