Política

Feijóo no descarta pactar amb el PPE de Meloni després del 9-J

El líder del PP només veu 2 escenaris a Catalunya: o un govern de PSC amb independentistes, o dels independentistes sols

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha obert la porta a pactes del PP Europeu amb la presidenta d’Itàlia, Giorgia Meloni: “No em sembla homologable a altres partits d’extrema dreta”, ha afegit sobre la també líder del Fratelli d’Itàlia, que forma part del grup dels Conservadors i Reformistes Europeus.

Hores abans de l’inici de la campanya de les europees del 9-J, en una conferència al Cercle d’Economia, a Barcelona, Feijóo també ha repassat l’actualitat política catalana. El cap de l’oposició a Espanya només veu dos escenaris possibles per formar govern a Catalunya: o un executiu del PSC amb els independentistes, o bé un dels independentistes sols.

Feijóo ha apuntat que cal estar “atent” als plantejaments de Meloni a Itàlia. El líder de PP ha argumentat que, tot i no tenir gaire informació, les polítiques de la cap del govern italià “no són homologables” a les d’altres partits que es consideren d’extrema dreta a Europa: “No m’ho sembla”. Feijóo ha defensat així que els liberals siguin “complement” dels populars europeus, després de les eleccions del 9-J.

El cap de l’oposició al Congrés també ha subratllat que cal construir una Europa que s’adoni que només representa el 5% de la població mundial. I que, per tant, només li correspon la “responsabilitat proporcional” de cara a les decisions que afectin tot el planeta: “La UE ja no és el centre del món”, ha reflexionat.

 

Generalitat i finançament

Durant la conferència d’avui al Cercle d’Economia, Feijóo també ha repassat l’actualitat política catalana. Ha afirmat que només veu dos escenaris per formar govern després del 12-M: un amb el PSC i els independentistes, o bé un amb els independentistes i prou. No contempla, doncs que el PPC entri en cap lògica governamental, de moment.

El líder estatal del PP ha estat rebut pel cap de files de la formació a Catalunya, Alejandro Fernández, i l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol. Així mateix, Feijóo ha dit que dubta de si Comuns-Sumar és o no una formació independentista. Perquè a Galícia qui defensa un referèndum d’autodeterminació sí que ho és, en referència al BNG.

Pel que fa al finançament autonòmic, Feijóo ha subratllat que és “imprescindible” reformar-lo, després de recordar que l’actual sistema el van pactar el Tripartit i l’aleshores president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Ara bé, el cap de files del PP ha reiterat que les autonomies pitjor finançades són València i Múrcia. I ha reivindicat que, en primer lloc, caldria pactar un sistema nacional de salut equitatiu.

Mendo

Missatges recents

Passió per la Fórmula 1 a la ‘fan zone’ de plaça de Catalunya: “Estic flipant”

La passió per la Fórmula 1 es fa notar amb força aquests dies a la…

24 minuts fa

Ferits dos joves en bolcar un turisme

Dos joves de 19 anys van resultar ferits cap a les 02.15 hores d'aquest diumenge…

36 minuts fa

La dona morta en un accident viatjava amb el seu nadó

Una dona, de 33 anys, va perdre la vida després de sortir de la via el cotxe…

51 minuts fa

L’Alcalde de Salou critica el projecte del tramvia de la Generalitat com a ‘obsolet i poc inclusiu’

En una entrevista concedida al programa "Saló de plens" de TAC12, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha expressat…

1 hora fa

Ferit greu un menor de 6 anys en cremar-se en una barbacoa familiar

Un nen de sis anys ha resultat ferit greu amb cremades a diverses parts del…

1 hora fa

Feijóo obre la porta a parlar amb Junts: “Tenen representació i vots”

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, creu que el seu partit pot "parlar" amb…

2 hores fa

Esta web utiliza cookies.