Política

ERC aprova el reglament per poder consultar la militància si hi ha un acord d’investidura

La votació podrà ser electrònica però també s’habilitaria punts presencials

El Consell Nacional d’ERC ha aprovat el reglament que permetrà consultar la militància en cas que hi hagi un acord d’investidura. La formació ha validat les bases per regular les consultes que la direcció del partit consideri oportunes, com podria ser el cas d’un pacte per investir president de la Generalitat. Segons aquest reglament, la votació podrà ser electrònica, però es podria habilitar també punts de votació presencial. ERC va informar el 29 de maig que en aquest Consell Nacional fixaria les bases de la consulta a la militància perquè tinguessin l’última paraula en cas d’arribar a un hipotètic acord d’investidura.

De moment la formació no ha tancat la pregunta ni el calendari de la consulta. De fet, el reglament s’aprova quan encara no hi ha cap pacte per a la investidura ni amb el PSC, ni amb Junts.

Aquesta setmana que ve està previst que comencin les negociacions formals per a la investidura. ERC ja ha confirmat que els propers dies té previst reunir-se tant amb els socialistes com amb la formació liderada per Carles Puigdemont. De totes maneres, els republicans han lamentat que cap dels dos partits els ha plantejat cap proposta, de moment.

En una intervenció a l’inici del Consell Nacional d’aquest dissabte la secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha fixat el finançament singular com a condició per a la investidura de Salvador Illa i ha remarcat que és “el mínim exigible”. També ha advertit que si el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “no mou fitxa” en aquesta qüestió, el suport d’ERC serà “molt difícil”.

La reunió del Consell Nacional arriba cinc dies després de la constitució de la Mesa del Parlament, amb un acord entre l’independentisme perquè Josep Rull presideixi la cambra. També coincideix amb un moment de plena la divisió interna a ERC sobre l’entrada al govern de Jaume Collboni a l’Ajuntament de Barcelona. De fet, ERC Barcelona tenia previst celebrar un congrés el dijous, però es va haver d’ajornar després que la militància desbordés totes les previsions.

MinervaPacheco

Missatges recents

L’Ajuntament de Sabadell s’il·luminarà de verd amb motiu del Dia Mundial de l’ELA

La façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color verd divendres, 21 de juny, amb motiu de…

12 minuts fa

Sitges acull un rodatge que comptarà amb un espectacle de drons i pirotècnia

La Platja de la Fragata de Sitges serà l’escenari aquest diumenge, 23 de juny, del…

19 minuts fa

Salou acull la XV edició del Dia de la Seguretat Privada

El Teatre Auditori de Salou ha estat l'escenari de la XV edició del Dia de la…

36 minuts fa

Andorra i Catalunya col·laboraran per prevenir i extingir incendis

La ministra d'Afers Exteriors d'Andorra, Imma Tor, en qualitat de presidenta de l'Organisme Andorrà de…

46 minuts fa

Teresa Pallarès: “Amb nosaltres la caixa de l’Ajuntament va augmentar més de 15M€”

Per Teresa Pallarès, el govern municipal no va en la direcció adequada. Així ho afirma…

54 minuts fa

Un jove pateix un brot psicòtic i apunyala una dona en una terrassa

Un jove de 21 anys ha protagonitzat aquesta tarda un incident alarmant al districte madrileny…

56 minuts fa

Esta web utiliza cookies.