Política

ENQUESTA | El PSOE s’apropa al PP i Pacma podria entrar al Parlament Europeu

Sumar dobla a Podemos i VOX s’afiança en la tercera posició

Amb la campanya per a les eleccions europees en marxa, les enquestes són cada vegada més ajustades. El bloc d’investidura de Pedro Sánchez es troba en totes les prediccions electorals en un frec a frec amb el format pel PP i els seus aliats. A més, l’últim sondeig de Cluster17 confirma que els socialistes escurcen distàncies amb els populars, els grans favorits per guanyar els comicis.

Segons apunta l’enquesta, el PP pujaria fins als 23 eurodiputats, aprofitant-se de la desfeta de Ciutadans. Els taronges perdrien els seus vuit escons, mentre que els populars en sumarien 10 més que fa cinc anys. A poc més de cinc punts de distància es trobaria el PSOE que lidera l’exministra Teresa Ribera. Els socialistes perdrien només un representant i es quedarien amb 20 llocs al Parlament Europeu.

Dos nous partits

La campanada la podrien donar dos partits extraparlamentaris. Per un costat, la candidatura de Se Acabó la Fiesta, del fachatuber Alvise Pérez, torna a aparèixer en un sondeig amb la possibilitat de treure un escó. La llista de l’influencer de dretes podria arribar al 2,2% dels vots i entrar a la cambra. Qui també compta amb opcions per assolir representació és el Pacma, que amb 1,3% dels sufragis es trobaria a les portes de rascar un eurodiputat.

Sumar dobla a Podemos

En tercera posició acabaria VOX, que creixeria fins als sis escons. Per darrere aniria Sumar, que amb quatre eurodiputats li guanyaria la partida a Podemos. La formació de Yolanda Díaz doblaria en vots i escons a la candidatura encapçalada per Irene Montero, que assoliria la gesta de treure dos representants. Dins de la llista de Sumar, entrarien els candidats de Compromís, Comuns, Izquierda Unida i Movimiento Sumar.

Per sobre dels liles trobaríem la coalició Ara Repúbliques, que repetiria els seus tres eurodiputats. Aquests serien els representants d’Esquerra, EH Bildu i el BNG, mentre que Tomàs Molina es quedaria sense la possibilitat d’anar al Parlament Europeu. Finalment, amb un sol escó estarien tant Junts com CEUS, la plataforma on s’integra el PNV.

Adrià Miró

Graduat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster de Comunicació Política i Social per la Universitat Ramon Llull. Cap de redacció i responsable de continguts polítics.

Missatges recents

L’Escola de Música de Mollerussa clou el curs amb el ‘Festiscola’m’

L’Escola Municipal de Música ha celebrat aquest divendres el final de curs amb  el festival…

5 minuts fa

Vic adjudicarà noves llicències per a parades dels mercats setmanals

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Vic ha obert una licitació per ocupar les parades dels mercats…

10 minuts fa

Arriba la Granollers Cup 2024, el torneig d’handbol base més important del sud d’Europa

Més de 7.000 joves jugadors i jugadores de fins a 20 anys procedents de tot…

30 minuts fa

Tàrrega es prepara per celebrar la 26a edició del Paupaterres amb un cartell de luxe

Fins a quatre dies de celebració, del 17 al 20 de juliol, i una vintena…

40 minuts fa

Els comuns avisen Salvador Illa que no tindrà “un xec en blanc” per governar

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha comentat en roda de premsa la…

49 minuts fa

Sant Joan Despí ofereix informes gratuïts per instal·lar ascensors en edificis

L'Ajuntament de Sant Joan Despí posa a l'abast de les comunitats de propietaris un servei…

55 minuts fa

Esta web utiliza cookies.