Política

Els Comuns tanquen la campanya demanant el vot dels indecisos per construir un govern d’esquerres

La candidata dels Comuns, Jéssica Albiach, ha protagonitzat el darrer acte a Cornellà, on ha recordat que la prioritat del grup és ‘defensar el dret a l’habitatge’

Avui els Comuns han posat el punt i final a una intensa campanya electoral amb el plat fort de persones convidades. La candidata a la presidència del grup, Jéssica Albiach, s’ha dirigit a les gairebé 1.000 persones que han presenciat l’acte a la Plaça Catalunya de Cornellà de Llobregat. Tal com ha reiterat les darreres setmanes, Albiach ha tornat a demanar el vot de les 800.000 persones indecises. “Les úniques que garantim un govern d’esquerres som Comuns-Sumar. No pactarem amb Junts”, ha afirmat. La candidata dels Comuns ha ressaltat les prioritats del grup, com la sanitat o l’eduació pública, la transició ecològica i les polítiques feministes; però ha posat l’accent en un de concret. “Serem el proper govern de la Generalitat que posarem al cor el dret a l’habitatge. Limitarem els fons voltor i l’especulació”, ha destacat.  Jéssica Albiach ha plantejat que ‘és possible un nou capítol a Catalunya’, i ha emfatitzat la necessitat de construir un país ecologista, feminista i que lluita contra el canvi climàtic.

Albiach també ha dedicat uns minuts a agrair i a enviar missatges de suport a totes les persones que l’han acompanyat durant el darrer acte de campanya: la Vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, el Ministre de Cultura, Ernest Urtasun, el candidat de Comuns-Sumar a les eleccions europees, Jaume Asens, l’exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau i l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler. Durant el seu torn, Ada Colau ha felicitat Albiach per la seva campanya electoral i l’ha d’exemple com a líder política. “Ha sigut exemplar, propositiva, clara i valenta quan l’han intentat menystenir”. A més, Colau ha criticat que els ‘partits d’esquerres, com el PSC o ERC, hagin posat com a candidat a la presidència un home’.

Crida a seguir mobilitzant

Yolanda Díaz, ha encoratjat a la població a ‘seguir fent campanya’ i a ‘mobilitzar el vot’ més enllà d’avui al vespre, qualificant el vot cap als Comuns com ‘segur’ per la ‘gent treballadora’. A més, Díaz ha preguntat irònicament a Illa si pactarà amb Junts, qualificant-los com ‘l’antiga Convergència’ i acusant-los de les ‘retallades més grans dels serveis públics a Catalunya fa anys’. “S’ha acabat l’hora de les majories absolutes, és el moment dels governs plurals i de coalició”, ha expressat Díaz. A més, també ha expressat que el fet que Catalunya tingui ‘bons serveis públics’ dependrà que Comuns-Sumar tingui ‘suficient força’ al Parlament de Catalunya.

Yolanda Díaz també ha parlat de la necessitat de protegir el lloguer social, al·legant que cal baixar el preu de l’habitatge ja que ‘és el principal problema de Catalunya’. Díaz ha posat d’exemple l’exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, quan ha parlat de les polítiques relacionades amb el lloguer. D’altra banda, Díaz també ha promès que abans de l’estiu es durà a terme la reducció de la jornada laboral a 37’5 hores.  “Ens ho creiem tant que ho farem”, ha dit.

Reconeixement de l’Estat Palestí

El genocidi contra la població de Palestina també s’ha posat sobre la taula en l’acte dels Comuns. A banda de les catalanes, les banderes palestines també han onejat des del públic assistent. Avui Albiach ha comparegut a una roda de premsa de l’ACN, on ha afirmat que l’entrada dels Comuns al futur govern de la Generalitat portarà implícit el trencament de relacions amb Israel de forma immediata. La candidata dels Comuns ha subratllat que Israel ‘està cometent un genocidi contra la població Palestina’.

Per això, Yolanda Díaz també ha recordat les víctimes durant el seu discurs, i ha instat a la resta de grups del govern d’Espanya a portar aquest tema al Consell de Ministres. “Des d’aquí demano que amb caràcter immediat portem ja el reconeixement de l’Estat de Palestina al Consell de Ministres”, ha afirmat la vicepresidenta segona del Govern. Per la seva banda, Jaume Asens ha enviat un missatge de suport als universitaris que estan acampant a la Universitat de Barcelona per denunciar el genocidi.

Cordó sanitari a l’extrema dreta

A l’acte de tancament també ha participat el Ministre de Cultura, Ernest Urtasun, que ha fet referència a Estopa, com a cantants del Baix Llobregat, i els ha referenciat quan ha dit que ‘Jéssica Albiach partirá la pana el pròxim diumenge’. Urtasun ha destacat la necessitat de ‘parar els peus’ a l’extrema dreta, sigui catalana o espanyola. “Des d’aquí vull expressar el meu suport a Jéssica Albiach quan l’altre dia va negar les mentides d’Ignacio Garriga al debat de TV3”, ha destacat.

Pablo Domènech

Graduat en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra i especialitzat en política i societat. Encarregat de la cobertura de Barcelona i la seva AMB.

Missatges recents

Marc Parrot repassarà el seu recorregut artístic al Teatre Fortuny

Amb motiu dels seus 30 anys de carrera, Marc Parrot ha creat un nou espectacle…

2 minuts fa

El Catllar amplia a cinc els Concerts a la Terrassa del Castell aquest estiu

El cicle de Concerts a la Terrassa del Castell del Catllar amplia la seva programació…

15 minuts fa

“Més murs i menys moros”: El discurs d’Abascal i Vox en aquesta campanya

Santiago Abascal i Vox volen una defensa més forta a les fronteres. Res que no…

23 minuts fa

Enxampen in fraganti dos lladres robant en un pis de Tarragona

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat…

38 minuts fa

Feijóo obre la porta a una moció de censura amb el suport de Junts

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, no ha descartat una moció de censura contra…

54 minuts fa

Més d’un centenar de tractors bloquegen l’AP-7: “Ens hem de salvar i que ens escoltin des d’Europa”

Més d'un centenar de tractors bloquegen l'AP-7 a la Jonquera (Alt Empordà) des de les…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.