Política

Aragonès defensa el català i preveu que Illa acabi de cap de l’oposició com Arrimadas

Aragonès ha expressat també el seu desig que el país no s’aturi i compti amb uns serveis públics encara més forts

En la seva intervenció a Lleida, el president i candidat a la reelecció, Pere Aragonès, ha llençat un missatge d’alerta sobre la defensa del català: “Illa menysté la llengua catalana, va començar dient Lérida i Bajo Llobregado, encara dirà Segriano. El seu programa diu que abandonarà la immersió lingüística i per això no pot ser president de Catalunya. Necessitem un president que defensi la llengua sempre i arreu. Amb Illa el català perilla” ha assegurat. A més, Aragonès ha adreçat aquest missatge al candidat del PSC: “Vostè proposa el mateix que Arrimadas, parla com Arrimadas i serà cap de l’oposició com Arrimadas”.

Aragonès ha expressat també el seu desig que el país no s’aturi i compti amb uns serveis públics encara més forts. “Ens estimem tant aquest país que volem seguir treballant. No n’hi ha prou amb haver acabat amb les retallades”.

El president ha assumit tres grans compromisos de cara a la legislatura vinent: “Em comprometo a fer un referèndum acordat i reconegut internacionalment sobre la independència de Catalunya; a fer realitat un finançament singular que acabi amb el dèficit fiscal; i a reforçar l’estat del benestar i la llengua catalana”. Aragonès ha conclòs: “Davant uns partits en què el seu projecte és Madrid i la Moncloa o Puigdemont, el projecte d’ERC és Catalunya”.

 

Vilalta: “Junts no va fer res durant 10 anys per defensar el català”.

La candidata d’ERC a Lleida, Marta Vilalta, ha defensat la tasca feta pel Govern d’Aragonès en defensa de la llengua: “Hem fet la plataforma 3Cat, recuperat el canal Súper 3 i aconseguit més títols en català que mai a les plataformes, entre altres”. I ha afegit: “Salvador Illa copia el model de Ciutadans. No podem posar el català en mans del PSC, que no sap ni com es diu aquesta ciutat. Tampoc el podem deixar en mans de Junts, que durant 10 anys no va fer res”.

Vilalta ha destacat també algunes de les accions que el Govern d’ERC ha dut a terme a les terres de Lleida: “Estar al costat de la gent és defensar aquesta terra. És fer una inversió històrica a l’hospital Arnau de Vilanova, és doblar les freqüències de trens Lleida-Cervera, és ajudar la pagesia i el sector primari i és consolidar Lleida com a capital de l’agroalimentació del sud d’Europa. I també desplegar la vegueria de l’Alt Pirineu”.

 

Junqueras: “Som els que vam restaurar la Generalitat i els que vam fer possible el referèndum”

El president d’ERC, Oriol Junqueras ha posat en valor la trajectòria d’Esquerra i les fites aconseguides: “Nosaltres som una organització política, un partit que es pot sentir orgullós de tenir 93 anys d’història i cap cas de corrupció, que es pot sentir orgullós d’haver proclamat la República el 1931, d’haver defensat la democràcia entre el 1936 i el 39 i en tots els camps d’Europa en contra de la barbàrie nazi i feixista, d’haver tornat a restaurar la Generalitat, i d’haver fet possible el referèndum del 2017. Tots sabeu que qui va portar les urnes sou vosaltres, militants d’ERC”.

 

Rovira a la pagesia: “No voteu a Junts i el PSC perquè us diuen una cosa i en fan una altra”.

La secretària general, Marta Rovira, ha reivindicat des de Ginebra, on segueix exiliada, la tasca feta per ERC per arribar a l’amnistia. “Una amnistia que volem fer efectiva, que lluitarem amb totes les nostres forces perquè l’amnistia és més democràcia. És l’última estació abans d’arribar al referèndum. Un referèndum que és la millor solució política al conflicte que existeix entre Catalunya i Espanya”.

Rovira ha fet referència també a la tasca que ha dut a terme ERC a favor de la pagesia: “Sentim orgull de la gent que treballa la terra. Perquè nosaltres som aquells que a Europa hem dit ‘no’”. Rovira ha marcat distàncies amb les actituds de Junts i PSC i ha recordat que tots dos van votar a favor dels tractats de lliure comerç, que afecten molt negativament la pagesia de Catalunya: “No voteu a Junts i el PSC perquè us diuen una cosa i en fan una altra. Nosaltres des de Catalunya i des d’Europa treballarem pels drets de la pagesia. Perquè això és Esquerra Republicana, de la terra vam néixer i cap al futur anirem”, ha assegurat.

En l’acte a Lleida també ha intervingut Montse Bergés, delegada del Govern a Lleida, que ha destacat la responsabilitat d’Esquerra Republicana: “Nosaltres mai hem deixat penjat el país, ni a mitja legislatura ni per reflexionar”. I ha afegit: “Durant aquests 3 anys hem revertit totes les retallades. Tenim més mestres, més mossos, més sanitaris, més persones treballant i més industrialització que mai”.

Finalment Marc Martínez, del Jovent Republicà, ha assenyalat: “Només quan ERC lidera, Catalunya avança en drets socials i en la independència. Per això aquestes eleccions són més importants que mai”. I ha fet una crida a tots els joves a anar a votar: “Parleu amb els amics, pares i mares, amb els fills… expliqueu-los que els joves som el futur però també el present. El destí del nostre país és també a les seves mans. Omplim les urnes de vots per ERC i el Jovent Republicà perquè el país avanci”.

Mendo

Missatges recents

Oberta la consulta per elaborar l’ordenança municipal sobre usos i activitats de Mollet

Aquest divendres s’ha obert la consulta pública prèvia a la redacció de l'ordenança municipal reguladora…

9 hores fa

Nenes i nens ucraïnesos fan una estada a Catalunya per allunyar-se de la guerra

Els 25 nens i nenes ucraïnesos, d'entre 9 i 17 anys, de diverses escoles d'Otxàkiv,…

9 hores fa

La Federació espanyola de natació prepara els Jocs Olímpics a Encamp

El Centre Esportiu del Pas de la Casa i el Complex Esportiu d’Encamp estan acollint…

9 hores fa

Obertes les inscripcions del casal d’estiu municipal de la Seu d’Urgell

Ja es poden formalitzar les inscripcions per obtenir plaça al casal d’estiu municipal que organitza…

9 hores fa

TMB llança una campanya per donar a conèixer les seves línies de bus 100% elèctriques

Les línies d'alta demanda H16 (Pg. Zona Franca / Fòrum Campus Besòs) i V15 (Barceloneta /…

9 hores fa

L’Espai de Lleure del Morell celebra el seu final de curs

L’Espai de Lleure morellenc ha celebrat el seu final de curs aquesta setmana. Des de …

9 hores fa

Esta web utiliza cookies.