Pellicer obre una ronda de contactes per trobar un acord sobre el pressupost

L’alcalde ha assegurat que el govern manté com a prioritats l’atenció a les persones, la projecció de la ciutat i la reducció de l’endeutament

0
376

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha fet una crida a la responsabilitat i generositat dels grups municipals perquè posin de la seva part per tal de facilitar el desbloqueig dels pressupostos. Després que l’oposició rebutgés en bloc, al ple d’ahir, la proposta dels comptes del govern de Reus, Pellicer ha anunciat una ronda de contactes amb els diferents portaveus amb la intenció d’obrir “vies de diàleg” que permetin arribar a un consens.

El batlle ha assegurat que el Govern de Reus manté com a prioritats dels seus comptes l’atenció a les persones, la projecció de la ciutat i la reducció de l’endeutament. Tres eixos que van ser durament criticats pels partits de l’oposició, ja que consideren que la proposta de pressupost presentada pel govern no respon a cap dels tres. La reducció de l’endeutament, però, va ser un dels aspectes més desaprovats. En aquest sentit, la cupaire Marta Llorens es preguntava si “reduirem l’endeutament per tornar-nos a endeutar?”, i el portaveu de CsJuan Carlos Sánchez defensava que el seu partit aposta per “no augmentar més l’endeutament ni demanar més crèdits, sinó finançar les inversions amb recursos propis”, fent referència a les operacions de crèdit per un import de 3MEUR previstes al pressupost del govern per a realitzar inversions.

El rebuig del pressupost del govern, però, no va ser una novetat. Tant el portaveu del PP, Sebastià Domènech, com Sánchez (Cs), van fer al·lusió a la previsible qüestió de confiança a la qual podria sotmetre’s el batlle, i així “aprovar el pressupost per la porta del darrere”, en paraules de Domènech. Després del ple, el batlle va defensar que la moció de confiança és “un instrument per resoldre les situacions de bloqueig institucional”, però, en cap cas va negar que aquesta fos una de les seves possibilitats: “No renunciem a res”. Tot i això, Pellicer va assegurar que la seva responsabilitat com a alcalde de la ciutat és intentar “explorar si hi ha vies de diàleg possibles”.

Per això, el batlle ha demanat la col·laboració de la resta de grups municipals. “Mantenim la porta oberta i esperem que l’oposició estigui a l’alçada“, va expressar el batlle, a la qual cosa va afegir que “el govern hi estarà”. Pellicer va assegurar a la ciutadania que l’equip de govern farà front a aquesta situació “amb responsabilitat i generositat”.

FER UN COMENTARI